Zagrebački energetski tjedan 2019.

10. Zagrebački energetski tjedan od 13. do 19. svibnja 2019.

Jubilarni 10. Zagrebački energetski tjedan održat će se od 13. do 19. svibnja 2019. u organizaciji Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša Grada Zagreba i poziva na zajedničko djelovanje u interesu održivog razvoja gradova i očuvanja prirodnih resursa za sve buduće generacije.

Zagrebački energetski tjedan predstavlja složeni mozaik niza događanja s ciljem uključivanja i umrežavanja svih dionika u dugotrajan proces borbe protiv klimatskih promjena. Baveći se ključnim temama današnjice i gorućim problemima u području energetike i zaštite okoliša, Zagrebački energetski tjedan u svoj bogati program uključuje niz međunarodnih konferencija, stručnih skupova, dana otvorenih vrat, seminara, radionica, predavanja i specijaliziranih satova nastave u školama i vrtićima Grada Zagreba.

Veliku ulogu u realizaciji Zagrebačkog energetskog tjedna imaju resorna ministarstva Republike Hrvatske, predstavnici lokalne i regionalne samouprave, obrazovne i znanstvene institucije, Sveučilište u Zagrebu, strukovna udruženja obrtnika i gospodarstvenika, strukovnih komora i udruga arhitekata, inženjera graditeljstva, strojarstva i elektrotehnike, energetske i razvojne agencije, gospodarski subjekti, predstavnici medija, stručne udruge, udruge civilnog društva kao i ostali brojni domaći i međunarodni partneri te udruženja.

Provedbom Zagrebačkog energetskog tjedna, u suradnji s uglednim stručnim predavačima i stručnjacima, svim zainteresiranim osobama, aktivnim u području primjene mjera energetske učinkovitosti, obnovljivih izvora energije i ekološki prihvatljivih goriva, želi se omogućiti predstavljanje inovativnih projekata, međusobnu interakciju sa sudionicima te idealnu priliku za promociju racionalnog korištenja energije na gradskoj, regionalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Početak i otvaranje 10. Zagrebačkog energetskog tjedna (ponedjeljak, 13. svibnja 2019.) obilježit će već tradicionalni Stručni skup studenata pod nazivom „Mi imamo rješenja - Vizije novih generacija za održivi, zeleni razvoj“, na lokaciji Građevinskog fakulteta (Fra Andrije Kačića-Miošića 26, Zagreb) u organizaciji Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša i Građevinskog fakulteta.

U programu Zagrebačkog energetskog tjedna posebno se ističe međunarodna konferencija „Smart evolucija – inovacijama prema održivosti“ koja će se održati 15. svibnja 2019.  u Zagrebačkom inovacijskom centru (ZICERU) na Zagrebačkom velesajmu. U radu konferencije raspravljat će se o slijedećim aktualnim temama: nova energetska politika Hrvatske i EU, inovativni elementi poticanja energetske obnove – izazovi i mogućnosti, inovativni mehanizmi financiranja za projekte energetske učinkovitosti – europska i hrvatska iskustva te inovativni mehanizmi za projekte energetske učinkovitosti – europska i hrvatska iskustva.

Tradicionalni EE Info dan održat će se u četvrtak 16. svibnja 2019. na Trgu bana Josipa Jelačića.

Ove godine u program 10. Zagrebačkog energetskog tjedna uključena je i završnica šestog po redu Nikola Tesla EV Rally Croatia 2019. U subotu i nedjelju, 18. i 19. svibnja 2019., Zagreb će ugostiti sudionike međunarodnog rallyja e-vozila koji će u osam dana obići predivne hrvatske krajolike, nacionalne prakove i parkove prirode čime svoje rute pretvaraju u zelene električne i turističke magistrale.

Više informacija o 10. Zagrebačkom energetskom tjednu možete pronaći na stranicama Zagreb Energy Week, a program preuzmite ovdje.

Ekovjesnik

 

>>> Pročitajte još >>> Zeleni tjedan Europske unije 2019.

VEZANE VIJESTI

Zeleni tjedan Europske unije 2019.

Zakoni EU-a o zaštiti okoliša imaju ogroman utjecaj na naše živote. Poboljšavaju kvalitetu vode i zraka, štite prirodu i potiču recikliranje. No, za postizanje stvarne razlike, ovi se zakoni Europske unije moraju implementirati u cijelosti.

Riječki zeleni tjedan 2019.

U Rijeci je u srijedu najavljen program „Riječkog zelenog tjedna“ koji će od 13. do 19. svibnja donijeti mnoštvo edukativnih, kreativnih i ekoloških aktivnosti na različitim lokacijama u gradu.

Zeleni gradovi za zeleniju budućnost, 21. - 25. svibnja 2018.

Sljedeće izdanje Zelenog tjedna u organizaciji Europske komisije održat će se u Bruxellesu od 21. do 25. svibnja 2018. i to na temu „Zeleni gradovi za zeleniju budućnost“. Zeleni tjedan je najveća godišnja konferencija o europskoj politici zaštite okoliša, koja pruža jedinstvenu priliku za raspravu i razmjenu najboljih iskustava i praksi, a tijekom proteklog desetljeća etablirala se kao jedan od najvažnijih događaja za sve dionike uključene u zaštitu okoliša. 

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER