Riječki zeleni tjedan 2019.

Od 13. do 19. svibnja 2019.

U Rijeci je u srijedu najavljen program „Riječkog zelenog tjedna“ koji će od 13. do 19. svibnja donijeti mnoštvo edukativnih, kreativnih i ekoloških aktivnosti na različitim lokacijama u gradu.

Grad Rijeka i ove godine organizira „Riječki zeleni tjedan“ s ciljem uključivanja aktera koji se na različitim razinama bave provedbom okolišnih politika te svojim radom na konkretan način doprinose očuvanju okoliša, uređenju njegova stanja i edukaciji građana. „Riječki zeleni tjedan“ odvija se tijekom Zelenog tjedna EU-a, inicijative Europske komisije za zaštitu okoliša u urbanim sredinama koja se svake godine usredotočuje na neki od aktualnih problema u zelenoj politici. „Primjena okolišnih politika i zakona“ predstavlja ovogodišnju temu, uz moto „Preuzmi inicijativu“.

Program su predstavili Srđan Škunca, pročelnik Odjela za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljištem Grada Rijeke, Anita Hodak, pedagoginja Prirodoslovnog muzeja Rijeka, te Iva Lulić, stručna suradnica za razvoj i strateška partnerstva u TD Rijeka 2020.

„Ovim programom nastojimo utjecati na stvaranje što veće razine svijesti o važnosti održivog i kvalitetnog okoliša kod naših građana te prikazati konkretne pozitivne učinke okolišnih politika, rješenja i prakse“, rekao je pročelnik Škunca te dodao kako će u Riječkom zelenom tjednu, uz brojne partnere, sudjelovati deseci prirodoslovnih stručnjaka i volontera.

U programu se izdvaja serija predavanja koja će se održati u utorak, 14. svibnja u Gradskoj vijećnici, i na kojima će brojni stručnjaci prezentirati svoja istraživanja na teme ekoloških stanja i politika u Rijeci. Također, istaknuta su i brojna događanja glavnog partnera manifestacije, Prirodoslovnog muzeja Rijeka kao što su predstavljanje Rimskog vrta te otvorenje izložbe „Bioraznolikost riba Jadrana“. U program se ove godine uključilo i TD Rijeka 2020 čiji će RiHub biti domaćin brojnih predavanja i radionica, a najavljene su i ekološke akcije čišćenja parka u Istarskoj ulici na Kantridi te Velog vrha.

Program „Riječkog zelenog tjedna“ možete preuzeti ovdje.

 

>>> Pročitajte još >>> Zeleni tjedan Europske unije 2019.

VEZANE VIJESTI

Zeleni tjedan Europske unije 2019.

Zakoni EU-a o zaštiti okoliša imaju ogroman utjecaj na naše živote. Poboljšavaju kvalitetu vode i zraka, štite prirodu i potiču recikliranje. No, za postizanje stvarne razlike, ovi se zakoni Europske unije moraju implementirati u cijelosti.

Zeleni tjedan Europske unije 2018.

Tijekom Zelenog tjedna Europske unije 2018. istraživat će se načini na koje EU može pomoći gradovima da postanu bolja mjesta za život i rad. Održat će se brojna izlaganja na temu kakvoće zraka, buke, zaštite prirode i biološke raznolikosti, gospodarenja otpadom i vodom te promicati participativni pristupi urbanom razvoju, mrežnim shemama i alatima za razmjenu najboljih iskustava. 

Zagrebački energetski tjedan 2019.

Jubilarni 10. Zagrebački energetski tjedan održat će se od 13. do 19. svibnja 2019. u organizaciji Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša Grada Zagreba i poziva na zajedničko djelovanje u interesu održivog razvoja gradova i očuvanja prirodnih resursa za sve buduće generacije.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER