Riječki zeleni tjedan 2019.

Od 13. do 19. svibnja 2019.

U Rijeci je u srijedu najavljen program „Riječkog zelenog tjedna“ koji će od 13. do 19. svibnja donijeti mnoštvo edukativnih, kreativnih i ekoloških aktivnosti na različitim lokacijama u gradu.

Grad Rijeka i ove godine organizira „Riječki zeleni tjedan“ s ciljem uključivanja aktera koji se na različitim razinama bave provedbom okolišnih politika te svojim radom na konkretan način doprinose očuvanju okoliša, uređenju njegova stanja i edukaciji građana. „Riječki zeleni tjedan“ odvija se tijekom Zelenog tjedna EU-a, inicijative Europske komisije za zaštitu okoliša u urbanim sredinama koja se svake godine usredotočuje na neki od aktualnih problema u zelenoj politici. „Primjena okolišnih politika i zakona“ predstavlja ovogodišnju temu, uz moto „Preuzmi inicijativu“.

Program su predstavili Srđan Škunca, pročelnik Odjela za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljištem Grada Rijeke, Anita Hodak, pedagoginja Prirodoslovnog muzeja Rijeka, te Iva Lulić, stručna suradnica za razvoj i strateška partnerstva u TD Rijeka 2020.

„Ovim programom nastojimo utjecati na stvaranje što veće razine svijesti o važnosti održivog i kvalitetnog okoliša kod naših građana te prikazati konkretne pozitivne učinke okolišnih politika, rješenja i prakse“, rekao je pročelnik Škunca te dodao kako će u Riječkom zelenom tjednu, uz brojne partnere, sudjelovati deseci prirodoslovnih stručnjaka i volontera.

U programu se izdvaja serija predavanja koja će se održati u utorak, 14. svibnja u Gradskoj vijećnici, i na kojima će brojni stručnjaci prezentirati svoja istraživanja na teme ekoloških stanja i politika u Rijeci. Također, istaknuta su i brojna događanja glavnog partnera manifestacije, Prirodoslovnog muzeja Rijeka kao što su predstavljanje Rimskog vrta te otvorenje izložbe „Bioraznolikost riba Jadrana“. U program se ove godine uključilo i TD Rijeka 2020 čiji će RiHub biti domaćin brojnih predavanja i radionica, a najavljene su i ekološke akcije čišćenja parka u Istarskoj ulici na Kantridi te Velog vrha.

Program „Riječkog zelenog tjedna“ možete preuzeti ovdje.

 

>>> Pročitajte još >>> Zeleni tjedan Europske unije 2019.

VEZANE VIJESTI

Zeleni tjedan Europske unije 2019.

Zakoni EU-a o zaštiti okoliša imaju ogroman utjecaj na naše živote. Poboljšavaju kvalitetu vode i zraka, štite prirodu i potiču recikliranje. No, za postizanje stvarne razlike, ovi se zakoni Europske unije moraju implementirati u cijelosti.

Zagrebački energetski tjedan 2019.

Jubilarni 10. Zagrebački energetski tjedan održat će se od 13. do 19. svibnja 2019. u organizaciji Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša Grada Zagreba i poziva na zajedničko djelovanje u interesu održivog razvoja gradova i očuvanja prirodnih resursa za sve buduće generacije.

Zeleni tjedan Europske unije 2018.

Tijekom Zelenog tjedna Europske unije 2018. istraživat će se načini na koje EU može pomoći gradovima da postanu bolja mjesta za život i rad. Održat će se brojna izlaganja na temu kakvoće zraka, buke, zaštite prirode i biološke raznolikosti, gospodarenja otpadom i vodom te promicati participativni pristupi urbanom razvoju, mrežnim shemama i alatima za razmjenu najboljih iskustava. 

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER