Promatranje ptica u Maksimiru

Subota, 18. svibnja 2019. od 09:30 do 12:00 sati

Ujedinjeni narodi proglasili su 22. svibnja Međunarodnim danom biološke raznolikosti kako bi ukazali na veliku ulogu koju biološka raznolikost ima u održivom razvoju.

Uoči Međunarodnog dana biološke raznolikosti, koji se obilježava dana 22. svibnja, Udruga Biom u subotu 18. svibnja, u vremenu od 9:30 do 12:00 sati, u Maksimiru organizira promatranje ptica za građane. Pridružite se i doznajte sve o životu naših raspjevanih sugrađana. Gradski parkovi, male šumske oaze, poprišta su uzbudljivih prizora iz ptičje svakodnevice. Istražite ih i uživajte u glasanju ptica u šetnji s ornitolozima.

Mjesto polaska je u 9:30 kod glavnog ulaza u Maksimir, a grupi se možete pridružiti ili je napustiti kad god želite. Promatranje ptica vodit će Boleslav Slocinski, a ukoliko nemate svoj dalekozor Biom će osigurati nekoliko optičkih naprava, kao i priručnike za prepoznavanje ptica.

U slučaju lošeg vremena postoji mogućnost otkazivanja, stoga pratite informacije na Facebook događaju gdje ćete na vrijeme saznati o eventualnim izmjenama održavanja promatranja ptica.

Udruga BIOM / Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Urbana priroda doprinosi kvaliteti života u gradovima

Dana 23. ožujka 2019. na pariškom Trgu Bastilje simbolično je posađeno 15-tisućito stablo u mandatu aktualne pariške gradonačelnice Anne Hidalgo! Do 2020. godine planira se sadnja još dodatnih 5.000 stabala, čime će Hidalgo ispuniti svoje predizborno obećanje. Za naše prilike prilično neuobičajeno poštovanje birača, zar ne?

Ove subote promatranje ptica na Jarunu

Što znamo o pticama? Često ih vidimo, ponekad samo čujemo, a ponekad neki zvuk čak i ne prepoznajemo kao ptičje glasanje. Koje se ptice kriju iza pjeva koji nas budi zorom? Koje su ptice selice, a koje možemo vidjeti zimi u gradu?

Promatranje ptica na Jarunu

Udruga BIOM vas ove subote ponovno vodi u potragu za aktivnim ptičjim svijetom!

Šetnja Maksimirom s botaničarom

Udruga BIOM poziva vas da se priključite botaničko-ornitološkoj šetnji parkom Maksimir u subotu, 23. ožujka 2019., s početkom u 9 sati kod glavnog ulaza.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER