Promatranje ptica u Maksimiru

Subota, 18. svibnja 2019. od 09:30 do 12:00 sati

Ujedinjeni narodi proglasili su 22. svibnja Međunarodnim danom biološke raznolikosti kako bi ukazali na veliku ulogu koju biološka raznolikost ima u održivom razvoju.

Uoči Međunarodnog dana biološke raznolikosti, koji se obilježava dana 22. svibnja, Udruga Biom u subotu 18. svibnja, u vremenu od 9:30 do 12:00 sati, u Maksimiru organizira promatranje ptica za građane. Pridružite se i doznajte sve o životu naših raspjevanih sugrađana. Gradski parkovi, male šumske oaze, poprišta su uzbudljivih prizora iz ptičje svakodnevice. Istražite ih i uživajte u glasanju ptica u šetnji s ornitolozima.

Mjesto polaska je u 9:30 kod glavnog ulaza u Maksimir, a grupi se možete pridružiti ili je napustiti kad god želite. Promatranje ptica vodit će Boleslav Slocinski, a ukoliko nemate svoj dalekozor Biom će osigurati nekoliko optičkih naprava, kao i priručnike za prepoznavanje ptica.

U slučaju lošeg vremena postoji mogućnost otkazivanja, stoga pratite informacije na Facebook događaju gdje ćete na vrijeme saznati o eventualnim izmjenama održavanja promatranja ptica.

Udruga BIOM / Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Promatranje živog svijeta oko nas: 22. veljače u Maksimiru

Zaštita bioraznolikosti u velikim gradovima od velikog je značaja za poboljšanje kvalitete života gradskog stanovništva. Urbana bioraznolikost ključna je za povezivanje ljudi i prirode te ujedno predstavlja uspješan obrazovni alat kojim ljudima možemo približiti divlju prirodu.

Promatranje ptica u Botaničkom vrtu

Europski dani promatranja ptica (EuroBirdwatch) obilježit će se i ove godine 5. i 6. listopada. To je akcija BirdLife Partnera već 26 godina, a fokus je na migratornim pticama i njihovim staništima. Cilj ove akcije je podizanje svijesti o potrebi zaštite ptica na područjima razmnožavanja, preleta, zaustavljanja te na njihovim zimovalištima u Sredozemlju i Africi.

Ove subote promatranje ptica na Jarunu

Što znamo o pticama? Često ih vidimo, ponekad samo čujemo, a ponekad neki zvuk čak i ne prepoznajemo kao ptičje glasanje. Koje se ptice kriju iza pjeva koji nas budi zorom? Koje su ptice selice, a koje možemo vidjeti zimi u gradu?

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER