Promatranje ptica u Maksimiru

Subota, 18. svibnja 2019. od 09:30 do 12:00 sati

Ujedinjeni narodi proglasili su 22. svibnja Međunarodnim danom biološke raznolikosti kako bi ukazali na veliku ulogu koju biološka raznolikost ima u održivom razvoju.

Uoči Međunarodnog dana biološke raznolikosti, koji se obilježava dana 22. svibnja, Udruga Biom u subotu 18. svibnja, u vremenu od 9:30 do 12:00 sati, u Maksimiru organizira promatranje ptica za građane. Pridružite se i doznajte sve o životu naših raspjevanih sugrađana. Gradski parkovi, male šumske oaze, poprišta su uzbudljivih prizora iz ptičje svakodnevice. Istražite ih i uživajte u glasanju ptica u šetnji s ornitolozima.

Mjesto polaska je u 9:30 kod glavnog ulaza u Maksimir, a grupi se možete pridružiti ili je napustiti kad god želite. Promatranje ptica vodit će Boleslav Slocinski, a ukoliko nemate svoj dalekozor Biom će osigurati nekoliko optičkih naprava, kao i priručnike za prepoznavanje ptica.

U slučaju lošeg vremena postoji mogućnost otkazivanja, stoga pratite informacije na Facebook događaju gdje ćete na vrijeme saznati o eventualnim izmjenama održavanja promatranja ptica.

Udruga BIOM / Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Potrebne su hitne akcije za očuvanje bioraznolikosti svjetskih šuma

Zbog zabrinjavajućih razmjera krčenja šuma i degradacije zemljišta hitno je potrebno provođenje mjera za očuvanje biološke raznolikosti svjetskih šuma, navodi se u novom izvještaju Ujedinjenih naroda objavljenom povodom Međunarodnog dana bioraznolikosti.

Iskoristite vrijeme u vašem domu na najbolji i najsigurniji način!

S obzirom na trenutnu situaciju s koronavirusom, kada moramo pripaziti jedni na druge te se ne izlagati nepotrebnom riziku zaraze, Udruga Biom do daljnjeg otkazuje sva planirana promatranja ptica. Kada to prilike budu dopuštale, Biomovci će nas o tome obavijestiti putem svoje internetske i Facebook stranice.

Promatranje živog svijeta oko nas: 22. veljače u Maksimiru

Zaštita bioraznolikosti u velikim gradovima od velikog je značaja za poboljšanje kvalitete života gradskog stanovništva. Urbana bioraznolikost ključna je za povezivanje ljudi i prirode te ujedno predstavlja uspješan obrazovni alat kojim ljudima možemo približiti divlju prirodu.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER