Promatranje ptica u Maksimiru

Subota, 18. svibnja 2019. od 09:30 do 12:00 sati

Ujedinjeni narodi proglasili su 22. svibnja Međunarodnim danom biološke raznolikosti kako bi ukazali na veliku ulogu koju biološka raznolikost ima u održivom razvoju.

Uoči Međunarodnog dana biološke raznolikosti, koji se obilježava dana 22. svibnja, Udruga Biom u subotu 18. svibnja, u vremenu od 9:30 do 12:00 sati, u Maksimiru organizira promatranje ptica za građane. Pridružite se i doznajte sve o životu naših raspjevanih sugrađana. Gradski parkovi, male šumske oaze, poprišta su uzbudljivih prizora iz ptičje svakodnevice. Istražite ih i uživajte u glasanju ptica u šetnji s ornitolozima.

Mjesto polaska je u 9:30 kod glavnog ulaza u Maksimir, a grupi se možete pridružiti ili je napustiti kad god želite. Promatranje ptica vodit će Boleslav Slocinski, a ukoliko nemate svoj dalekozor Biom će osigurati nekoliko optičkih naprava, kao i priručnike za prepoznavanje ptica.

U slučaju lošeg vremena postoji mogućnost otkazivanja, stoga pratite informacije na Facebook događaju gdje ćete na vrijeme saznati o eventualnim izmjenama održavanja promatranja ptica.

Udruga BIOM / Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

GUP mora pasti ili servus Zagreb!

„GUP mora pasti ili servus Zagreb!“ naziv je prosvjeda koji će se održati u srijedu 10. srpnja ispred Gradske skupštine (Ulica sv. Ćirila i Metoda 5) od 9 do 11 sati.

Promatranje ptica na Jarunu

Udruga BIOM vas ove subote ponovno vodi u potragu za aktivnim ptičjim svijetom!

Ove subote promatranje ptica na Jarunu

Što znamo o pticama? Često ih vidimo, ponekad samo čujemo, a ponekad neki zvuk čak i ne prepoznajemo kao ptičje glasanje. Koje se ptice kriju iza pjeva koji nas budi zorom? Koje su ptice selice, a koje možemo vidjeti zimi u gradu?

Šetnja Maksimirom s botaničarom

Udruga BIOM poziva vas da se priključite botaničko-ornitološkoj šetnji parkom Maksimir u subotu, 23. ožujka 2019., s početkom u 9 sati kod glavnog ulaza.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER