Podijelite svoju poruku za klimu te učinite da se i vaš glas čuje!

Uoči globalnog štrajka zbog klimatskih promjena

Zadaća Europskog parlamenta je zastupanje svih građanki i građana EU-a, pa je bitno da se u njemu čuje i vaš glas!

Političari bi trebali slušati tisuće ljudi koji se bore za zaštitu klime na ulicama i trgovima diljem Europe, stoga Zeleni/Europski slobodni savez (Greens/EFA) žele podijeliti i vaš glas i mišljenje o klimi u Europskom parlamentu. Postavite svoje najbolje klimatske slogane na web stranicu Greens/EFA, a zastupnici Zelenih/Europskog slobodnog saveza će ih podijeliti na plenarnoj sjednici Europskog parlamenta sljedećeg tjedna u Strasbourgu.

Uoči globalnog štrajka zbog klimatskih promjena koji će se održati u četrdeset zemalja diljem svijeta u petak, dana 15. ožujka, udruge mladih koji prosvjeduju zbog klimatskih promjena nazočit će raspravi u Europskom parlamentu sljedećeg utorka i imat će priliku svoja stajališta izraziti članovima Europskog parlamenta.

Izvor: Stalna misija Francuske pri Ujedinjenim narodima u New Yorku

Neka se čuje i vaš glas! I kako je rekao francuski predsjednik Emmanuel Macron – Učinimo naš planet opet velikim!

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

15.3.2019. Globalni štrajk učenika za klimu

Zagrebački Europski trg je mjesto koje će u petak 15. ožujka po prvi put nakon 2008. godine i državne mature okupiti srednjoškolce u prosvjedu. Učenici zagrebačkih škola okupit će se i krenuti u borbu za klimu zajedno s mladima iz cijelog svijeta, a predvodi ih 17-godišnja Laura Skala, javlja portal Srednja.hr.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER