U Dubrovniku krenula podjela besplatnih kompostera

Korištenjem kompostera do ekološki prihvatljivog izvora gnojiva!

Dubrovačka Čistoća će svojim korisnicima usluga i ove godine podijeliti ukupno 300 kompostera zapremnine 310 litara

Kao i ranijih godina, dubrovačka Čistoća zainteresiranim korisnicima usluga dijeli kompostere zapremnine 310 litara. Besplatni komposteri, izrađeni od 100-postotno razgradivog polipropilena, mogu se preuzeti u reciklažnom dvorištu Pod Dubom ponedjeljkom, srijedom i petkom od 13:00 – 20:00 sati, utorkom i četvrtkom od 08:00 – 15:00 te subotom od 07:00 – 12:00 sati. Prilikom preuzimanja kompostera korisnici su dužni predočiti osobnu iskaznicu.

Komposteri su zapremnine 310 litara i omogućuju provjetravanje komposta

  • Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

U Zagrebu održana konferencija „Zelena budućnost grada“

U organizaciji Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, u ponedjeljak 11. studenog, u hotelu International u Zagrebu održana je konferencija „Zelena budućnost grada“ koja je okupila 300-njak sudionika zainteresiranih za planiranje i financiranje projekata zelene infrastrukture u urbanim područjima i kružno gospodarenje prostorom i zgradama.

Zagrebačka Gradska skupština podržala odvoz biootpada u Novsku

Zastupnici zagrebačke Gradske skupštine su na svojoj 20. sjednici u utorak većinom glasova prihvatili prijedlog prema kojem će Grad Zagreb, Grad Novska i Zagrebački centar za gospodarenje otpadom sklopiti Sporazum o suradnji na pripremi i izgradnji postrojenja za obradu odvojeno prikupljenog biootpada u Novskoj.

Irski primjer poticanja kućnog kompostiranja

Prema nedavnom izvještaju irske udruge za kompostiranje Cré, program edukacije stanovništva i poticanja odvojenog sakupljanja kućnog biootpada u gradu Sligo, više je nego udvostručio količinu i kvalitetu komposta dobivenog od biootpada, a utjecao je i na pravilno prikupljanje otpada.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER