U Dubrovniku krenula podjela besplatnih kompostera

Korištenjem kompostera do ekološki prihvatljivog izvora gnojiva!

Dubrovačka Čistoća će svojim korisnicima usluga i ove godine podijeliti ukupno 300 kompostera zapremnine 310 litara

Kao i ranijih godina, dubrovačka Čistoća zainteresiranim korisnicima usluga dijeli kompostere zapremnine 310 litara. Besplatni komposteri, izrađeni od 100-postotno razgradivog polipropilena, mogu se preuzeti u reciklažnom dvorištu Pod Dubom ponedjeljkom, srijedom i petkom od 13:00 – 20:00 sati, utorkom i četvrtkom od 08:00 – 15:00 te subotom od 07:00 – 12:00 sati. Prilikom preuzimanja kompostera korisnici su dužni predočiti osobnu iskaznicu.

Komposteri su zapremnine 310 litara i omogućuju provjetravanje komposta

  • Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Nakon što je ostao bez posla ovaj čovjek čisti rijeke

Gaspard Forest, bivši drvosječa iz Grenoblea, morao je napustiti svoj posao zbog ozbiljne ozljede. Od tada volontira i provodi dane sakupljajući smeće u rijeci Isère i potocima u okolici svog grada.

Zagrebačka Gradska skupština podržala odvoz biootpada u Novsku

Zastupnici zagrebačke Gradske skupštine su na svojoj 20. sjednici u utorak većinom glasova prihvatili prijedlog prema kojem će Grad Zagreb, Grad Novska i Zagrebački centar za gospodarenje otpadom sklopiti Sporazum o suradnji na pripremi i izgradnji postrojenja za obradu odvojeno prikupljenog biootpada u Novskoj.

Zadar je započeo s odvojenim prikupljanjem biootpada

Krajem svibnja zadarska Čistoća podijelila je prve spremnike za biorazgradivi otpad vlasnicima obiteljskih kuća, a prije dva dana započela je s podjelom zajedničkih spremnika za korisnike u stambenim zgradama na Bilom Brigu. Planira se postavljanje oko pet stotina smeđih spremnika, a uskoro će ih dobiti i sve ostale gradske četvrti.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER