U Dubrovniku krenula podjela besplatnih kompostera

Korištenjem kompostera do ekološki prihvatljivog izvora gnojiva!

Dubrovačka Čistoća će svojim korisnicima usluga i ove godine podijeliti ukupno 300 kompostera zapremnine 310 litara

Kao i ranijih godina, dubrovačka Čistoća zainteresiranim korisnicima usluga dijeli kompostere zapremnine 310 litara. Besplatni komposteri, izrađeni od 100-postotno razgradivog polipropilena, mogu se preuzeti u reciklažnom dvorištu Pod Dubom ponedjeljkom, srijedom i petkom od 13:00 – 20:00 sati, utorkom i četvrtkom od 08:00 – 15:00 te subotom od 07:00 – 12:00 sati. Prilikom preuzimanja kompostera korisnici su dužni predočiti osobnu iskaznicu.

Komposteri su zapremnine 310 litara i omogućuju provjetravanje komposta

  • Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Welcome Spring Festival - prvi zagrebački festival bez jednokratne plastike

Od 25. travnja do 5. svibnja 2019. godine Trg J. J. Strossmayera postaje proljetna oaza i interaktivna učionica u kojoj će posjetitelji kroz zabavne, edukativne i kulturne sadržaje učiti o ozbiljnoj i zahtjevnoj temi gospodarenja otpadom. Ovim Festivalom želi se pokrenuti kultura gospodarenja otpadom i pokazati kako je moguće biti kreativan, dobro se zabaviti te jesti i piti uz stvaranje minimalne količine otpada!

Zagrebačka Gradska skupština podržala odvoz biootpada u Novsku

Zastupnici zagrebačke Gradske skupštine su na svojoj 20. sjednici u utorak većinom glasova prihvatili prijedlog prema kojem će Grad Zagreb, Grad Novska i Zagrebački centar za gospodarenje otpadom sklopiti Sporazum o suradnji na pripremi i izgradnji postrojenja za obradu odvojeno prikupljenog biootpada u Novskoj.

Irski primjer poticanja kućnog kompostiranja

Prema nedavnom izvještaju irske udruge za kompostiranje Cré, program edukacije stanovništva i poticanja odvojenog sakupljanja kućnog biootpada u gradu Sligo, više je nego udvostručio količinu i kvalitetu komposta dobivenog od biootpada, a utjecao je i na pravilno prikupljanje otpada.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER