Grad Virovitica građanima besplatno dijeli 800 vrtnih kompostera

Javni poziv je otvoren do 15. ožujka 2022.

Grad Virovitica je 21. veljače objavio javni poziv za dodjelu vrtnih kompostera. Na raspolaganju je 800 kompostera zapremnine 400 litara, a zainteresirani građani koji ispunjavaju uvjete ovog poziva mogu ih dobiti besplatno putem vaučera izdanih od strane Grada Virovitice.

Rok za dostavu zahtjeva temeljem javnog poziva Grada Virovitice je 15. ožujka 2022., a obrazac zahtjeva može se preuzeti ovdje. Osim toga, obrazac građani mogu preuzeti i osobno u pisarnici Grada Virovitice te na Gradskoj blagajni u Virovitici, Trg kralja Zvonimira 1.

Vrijednost ove komunalne opreme, zajedno s jednim komposterom za biorazgradivi otpad kapaciteta 30 m3, je 1,3 milijuna kuna, a sufinancira je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

„Cilj nam je uspostaviti što kvalitetniji i ekonomski učinkovit sustav gospodarenja otpadom kako bismo ispunili standarde koji su nam i zakonski propisani. Cilj nabave kompostera je smanjenje količine biorazgradivog otpada koji se odlaže na odlagalištima. Osim kompostera građanima će, u suradnji s Florom VTC, bez dodatnih troškova, biti podijeljeni i spremnici za odvojeno prikupljanje otpada čija je vrijednost oko 2,5 milijuna kuna. Također, u tijeku je i sanacija Gradskog odlagališta, a vrijednost projekta je 5 milijuna kuna“, rekao je gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin.

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Grad Supetar nastavlja s podjelom kompostera

Komposteri se mogu preuzeti u prostorijama Komunalnog društva GRAD d.o.o. od 8 do 14 sati, i to uz predočenje osobne iskaznice obveznika plaćanja komunalne naknade za stambeni prostor na adresi prebivališta.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER