U Varaždinu je započeo projekt Citywalk

Interreg Danube Transnational Programme

U programu sudjeluje 17 partnera iz 13 gradova podunavskih zemalja, a osnovni cilj programa je daljnje poboljšanje ključnih uvjeta pješačenja kao sredstva urbane mobilnosti.​

U Varaždinu je započeo projekt Citywalk koji će se sljedećih 30 mjeseci financirati iz programa Europske unije - Interreg Danube Transnational Programme. U programu sudjeluje 17 partnera iz 13 gradova podunavskih zemalja, a osnovni cilj programa je daljnje poboljšanje ključnih uvjeta pješačenja kao sredstva urbane mobilnosti.

 

Grad Varaždin je taj projekt odlučio provesti kroz pet radnih paketa u vremenskom periodu od šest mjeseci. Prvi paket je realiziran nabavom promidžbenih materijala o pješačenju, a nakon toga bi se trebala provesti analiza postojećeg stanja mobilnosti u gradu te izraditi smjernice za planiranje pješačke prohodnosti. U Varaždinu stoga planiraju razvoj aplikacije s pješačkim rutama i planom grada.

 

Varaždin je jedini grad iz Hrvatske koji sudjeluje u ovom projektu ukupne vrijednosti 2,38 mil. eura, od kojih je za Varaždin namijenjeno oko 1,2 milijuna kuna. Sudionike radionice je u ime Grada Varaždina pozdravio Zlatan Avar, zamjenik gradonačelnika. 

 

  • Varazdin.hr / Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Projekt Energy Barge

Cilj projekta Energy Barge u okviru programa Interreg Danube je održivo korištenje velikog potencijala zelene energije u Dunavskoj regiji te povećanje energetske sigurnosti i učinkovitosti u zemljama kroz koje protječe Dunav.

Od Čakovca do Zagreba vlakom za manje od 50 minuta

Počinje realizacija velikog i zahtjevnog projekta brze pruge od Čakovca i Varaždina preko Lepoglave i Zaboka do Zagreba, koja će omogućiti višestruko kraća putovanja sa sjevera Hrvatske do glavnoga grada. Prvi korak dogodio se u Županijskoj palači u Varaždinu, gdje je potpisan sporazum o partnerstvu na projektu „Povezivanje željeznicom unutar funkcionalne regije Središnje Hrvatske“.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER