Projekt Energy Barge

Radionica 18. siječnja 2018.

Cilj projekta Energy Barge u okviru programa Interreg Danube je održivo korištenje velikog potencijala zelene energije u Dunavskoj regiji te povećanje energetske sigurnosti i učinkovitosti u zemljama kroz koje protječe Dunav.

Dunavska regija ima veliki potencijal za iskorištenje zelene energije, s obzirom na veliku količinu biomase dostupnu uz cijeli riječni tok. Kako bi se poboljšala energetska sigurnost i energetska učinkovitost na području, u okviru programa je neophodno podržati međunarodni prijenos znanja i poboljšati suradnju među ključnim dionicima iz područja bioenergije.

Cilj projekta Energy Barge u okviru programa Interreg Danube je održivo korištenje velikog potencijala zelene energije u Dunavskoj regiji te povećanje energetske sigurnosti i učinkovitosti u zemljama kroz koje protječe Dunav. Također je cilj povezati ključne dionike iz čitavog vrijednosnog lanca, tvrtke koje se bave biomasom i luke na Dunavu, te relevantne javne ustanove i političke aktere.

SDEWES CENTRE vas poziva na radionicu, koja će se održati dana 18. siječnja 2018. u zagrebačkom Hotelu Palace s početkom u 9:00 sati. Radionica se održava na engleskom jeziku.

Sudjelovanje na radionici je besplatno, uz prethodnu prijavu do 10.1.2018. putem obrasca na sljedećoj poveznici: http://www.sdewes.org/tools/_energy_barge

Zbog ograničenog broja mjesta za predviđeni poslijepodnevni izlet u Sisak, mjesta će se rezervirati po redu prijave.

VEZANE VIJESTI

Vlasnici kuća u Italiji sada mogu besplatno instalirati fotonaponske sustave

Talijanska vlada je povećala potpore za energetsku obnovu zgrada i projekte nadogradnje obnovljivih izvora energije, uključujući fotonaponske sustave i sustave za pohranu energije za koje će se umjesto dosadašnjih 50 od sada financirati 110 posto troškova! To je tek dio nove uredbe talijanske vlade koja je prošlog tjedna izglasala paket mjera za oživljavanje gospodarstva kao odgovor na krizu COVID-19.

U Varaždinu je započeo projekt Citywalk

U programu sudjeluje 17 partnera iz 13 gradova podunavskih zemalja, a osnovni cilj programa je daljnje poboljšanje ključnih uvjeta pješačenja kao sredstva urbane mobilnosti.

Interreg Dunav – poziv na informativni dan i najava 4. Poziva na dostavu projektnih prijedloga

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije u ulozi Nacionalnog tijela u suradnji sa Zajedničkim tajništvom Programa Dunav, poziva sve zainteresirane na sudjelovanje na informativnom danu koji će se održati sa svrhom upoznavanja potencijalnih prijavitelja sa sadržajem Programa te pravovremene pripreme za prijavu na 3. Poziv na dostavu projektnih prijedloga.

Pametne škole štede energiju

U Osnovnoj školi Antun Mihanović iz Slavonskog Broda zadnjih nekoliko dana u veljači odvijala se aktivnost opremanja solarnog laboratorija

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER