Od Čakovca do Zagreba vlakom za manje od 50 minuta

Kreće realizacija velikog projekta brze pruge Čakovec – Varaždin – Lepoglava – Zagreb

Počinje realizacija velikog i zahtjevnog projekta brze pruge od Čakovca i Varaždina preko Lepoglave i Zaboka do Zagreba, koja će omogućiti višestruko kraća putovanja sa sjevera Hrvatske do glavnoga grada. Prvi korak dogodio se u Županijskoj palači u Varaždinu, gdje su sporazum o partnerstvu na projektu „Povezivanje željeznicom unutar funkcionalne regije Središnje Hrvatske“ potpisali župani Varaždinske, Međimurske i Krapinsko–zagorske županije te član Uprave HŽ infrastrukture.

Sporazumom su se HŽ Infrastruktura i tri sjeverne županije obvezale na partnerstvo pri izradi daljnje tehničke dokumentacije za modernizaciju i gradnju pruge na dionici Čakovec – Varaždin – Lepoglava – Zabok. Sljedeći koraci su studija izvodljivosti, idejni projekt, studija zaštite okoliša, zatim glavni i izvedbeni projekt i potom sama gradnja, naveo je varaždinski župan Radimir Čačić.

„Već prvi pokazatelji govore o značaju ovog projekta, o njegovoj isplativosti i tome da Europa ima temelj sudjelovati s 85 posto. Projekt se odnosi na ukupno 60 kilometara pruge, a previđeni su elektrifikacija, izgradnja dva kolosijeka, kolodvora, stajališta, tunela te 17 kilometara potpuno nove pruge. To je prva nova pruga u Hrvatskoj o kojoj se razmišlja i prva koja se projektira, što je veliki pomak. Od 400 milijuna eura, koliko projekt ukupno vrijedi, oko 250 milijuna eura vrijedna infrastruktura izgradit će se upravo u Varaždinskoj županiji, što je najveći projekt ikad“, istaknuo je. „Značaj povezivanja Međimurske, Varaždinske i Krapinsko-zagorske županije sa Zagrebom ovakvom brzom prugom je ogroman, prije svega za razvoj gospodarstva te za mobilnost ljudi, radnika i studenata. Brza pruga je ključni projekt svih pet sjevernih županija prema Vladi RH“, napomenuo je župan Žejko Kolar.

Međimurski župan Matija Posavec je pak napomenuo da je neshvatljivo da danas put do Zagreba željeznicom traje više od tri sata te da će župani dati puni doprinos da se ovaj projekt odvija brzo i ekspeditivno. Iako se spominje relacija pruge Čakovec – Zagreb zapravo će projekt obuhvaćati relaciju od Kotoribe do Zagreba. Kako je naglašeno, u Međimurju će biti najmanje ulaganja s obzirom na ravničarsku prugu koja je u dobrom stanju, no ono što će biti potrebno odraditi biti će elektrificirati prugu i u nekim dijelovima izgraditi dvotračnu prugu. Također, na posebnom sastanku s članom uprave HŽ infrastrukture Posavec je naglasio kako su se dotakli teme njihove odluke da se od 22 do 6 ujutro zatvore kolodvori te pritom istražio da se preispita ova odluka u interesu razvoja teretnog prometa željeznicom. Ujedno je bilo riječi i o obnovi kolodvora i željezničkih stanica diljem Međimurja te novom voznom redu koji bi se u još većoj mjeri trebao prilagoditi putnicima i učenicima te studentima

„Potpisivanje sporazuma je prvi korak prema toj toliko željenoj modernizaciji željeznice, kako svih vas, tako i nas iz HŽ-a. U postojeću varaždinsku prugu nije bilo dugo ništa ulagano, a znamo svi što je značila za gospodarstvo i za ljude ovoga kraja. Nova pruga predviđa puno brži dolazak do Zagreba i povezivanje unutar same regije“, rekao je član Uprave HŽ infrastrukture Nikola Ljuban.

Nova pruga Čakovec – Varaždin – Lepoglava – Zagreb omogućit će da put od Varaždina do Zagreba traje svega 40 minuta, a od Čakovca do Zagreba manje od 50 minuta. Gradnja nove željeznice uklapa se u europske strategije prometnog razvoja koje favoriziraju željeznicu kao brz, učinkovit i ekološki prihvatljiv način prijevoza, pa je njezina izgradnja moguća novcem iz EU fondova. Ispunjava i ciljeve regionalnog Master plana integriranog prijevoza putnika, a to je bolja i brža pristupačnost sjeverne Hrvatske prema zagrebačkoj regiji i južnoj Hrvatskoj.

Ima veliki značaj i u lokalnom prijevozu, jer će, osim povezivanja većih gradova, omogućiti učestala i brza putovanja na posao i u školu velikom broju građana u našoj sjevernoj prometnoj podregiji.

Međimurska županija / Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Ministarstvo: Javna rasvjeta Zagorja je program za tržište, a ne za EU fondove!

Regionalna energetska agencija sjeverozapadne Hrvatske već skoro pune četiri godine radi na projektu obnove javne rasvjete u 57 općina i gradova u Krapinsko-zagorskoj i Zagrebačkoj županiji. Projektna dokumentacija je u međuvremenu pripremljena, a budući se radi o vrlo velikoj investiciji, procjenjuje se na oko 200 milijuna kuna, očekivalo se da će se najveći dio odnosno oko 90 posto financirati iz fondova EU.

Planirano spaljivanje komunalnog otpada u Konjščini je štetno i nezakonito!

Okolišne udruge i građanske inicijative iz čitave Hrvatske okupljene u koaliciju ‘Zero Waste Hrvatska’ izražavaju podršku inicijativi Krizni eko stožer Konjščina koja okuplja građanke i građane koji se protive realizaciji procesa izgradnje štetne energane (spalionice) komunalnog otpada u Konjščini.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER