START2ACT izazov za uštedu energije

Izazov traje do 15. veljače 2019. godine

Energetski institut Hrvoje Požar, kao jedan od 11 partnera na projektu START2ACT, objavljuje nagradni izazov za uštedu energije. Smanjite svoje račune, angažirajte svoje zaposlenike i osvojite nagrade ulaskom u START2ACT izazov.

Projekt START2ACT financiran je iz programa Europske unije Horizon 2020, a za misiju ima pružiti podršku malim i srednjim poduzećima te start-up tvrtkama u uštedi energije i smanjenju troškova na radnom mjestu.

U provedbu projekta, koji je službeno započeo 1. ožujka 2016. godine, uključen je i Energetski institut Hrvoje Požar (EIHP), a u okviru projekta provodit će se različite aktivnosti diljem Belgije, Bugarske, Hrvatske, Češke, Mađarske, Poljske, Rumunjske, Slovačke i Velike Britanije s ciljem edukacije malih i srednjih te start-up tvrtki o mjerama energetske učinkovitosti na radnom mjestu. Te aktivnosti uključuju tečajeve o energetskoj učinkovitosti na radnom mjestu te „poslovne doručke”, tj. druženja na kojima će se razmjenjivati iskustva.

Energetski institute Hrvoje Požar, kao jedan od 11 partnera na projektu, objavio je 22. siječnja nagradni izazov – START2ACT izazov za uštedu energije. Smanjite svoje račune, angažirajte svoje zaposlenike i osvojite nagrade ulaskom u START2ACT izazov.

Natječaj završava u petak, 15. veljače 2019. godine, a što se prije priključite, veće su šanse da osvojite vrijedne nagrade.

Dobitnici pet nagrada bit će objavljeni u redovitim intervalima, a ukupni pobjednik će biti objavljen u petak, 22. veljače 2019. Svim sudionicima će biti poslani START2ACT starter paket za štednju energije u roku od četiri tjedna.

Sve informacije o izazovu i načinu sudjelovanja možete pročitati na stranici projekta: START2ACT Izazov.  

EIHP / Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Slatka toplina bečkih Manner napolitanki

Poznato je da čokolada usrećuje, a ova tvornica jednostavno zrači srećom i zadovoljstvom svih svojih djelatnika koje smo tamo vidjeli i s njima pričali. Sa slatkim tajnama Mannera upoznala nas je i kroz tvornicu provela gospođa Karin Steinhart s kojom smo razgovarali o proizvodnji toplinske energije kojom se opskrbljuje čak 600 kućanstava u 16. i 17. bečkom okrugu.

SED 2019 – Summit energetske demokracije

Energetski institut Hrvoje Požar uputio je poziv za sudjelovanje na Summitu energetske demokracije koji će okupiti vrhunske domaće i međunarodne stručnjake, a u središtu zanimanja bit će prioriteti energetske politike RH do 2030. godine s pogledom na 2050. godinu te izrada nove energetske strategije.

Webinar: Potencijal bioplina u energetskoj tranziciji gradova i regija

Sporazum gradonačelnika (Covenant of Mayors), jedna od najvažnijih inicijativa Europske unije usmjerena na aktivno uključenje lokalne i regionalne uprave u borbu protiv klimatskih promjena, poziva sve zainteresirane da se prijave na webinar kojem je cilj približiti načine korištenja bioplina u gradovima i pojasniti prednosti korištenja energije iz obnovljivih izvora.

Obzor 2020.

Obzor 2020. – program Europske unije za istraživanje i inovacije za razdoblje od 2014.-2020. godine

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER