START2ACT izazov za uštedu energije

Izazov traje do 15. veljače 2019. godine

Energetski institut Hrvoje Požar, kao jedan od 11 partnera na projektu START2ACT, objavljuje nagradni izazov za uštedu energije. Smanjite svoje račune, angažirajte svoje zaposlenike i osvojite nagrade ulaskom u START2ACT izazov.

Projekt START2ACT financiran je iz programa Europske unije Horizon 2020, a za misiju ima pružiti podršku malim i srednjim poduzećima te start-up tvrtkama u uštedi energije i smanjenju troškova na radnom mjestu.

U provedbu projekta, koji je službeno započeo 1. ožujka 2016. godine, uključen je i Energetski institut Hrvoje Požar (EIHP), a u okviru projekta provodit će se različite aktivnosti diljem Belgije, Bugarske, Hrvatske, Češke, Mađarske, Poljske, Rumunjske, Slovačke i Velike Britanije s ciljem edukacije malih i srednjih te start-up tvrtki o mjerama energetske učinkovitosti na radnom mjestu. Te aktivnosti uključuju tečajeve o energetskoj učinkovitosti na radnom mjestu te „poslovne doručke”, tj. druženja na kojima će se razmjenjivati iskustva.

Energetski institute Hrvoje Požar, kao jedan od 11 partnera na projektu, objavio je 22. siječnja nagradni izazov – START2ACT izazov za uštedu energije. Smanjite svoje račune, angažirajte svoje zaposlenike i osvojite nagrade ulaskom u START2ACT izazov.

Natječaj završava u petak, 15. veljače 2019. godine, a što se prije priključite, veće su šanse da osvojite vrijedne nagrade.

Dobitnici pet nagrada bit će objavljeni u redovitim intervalima, a ukupni pobjednik će biti objavljen u petak, 22. veljače 2019. Svim sudionicima će biti poslani START2ACT starter paket za štednju energije u roku od četiri tjedna.

Sve informacije o izazovu i načinu sudjelovanja možete pročitati na stranici projekta: START2ACT Izazov.  

EIHP / Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Nove oznake energetske učinkovitosti u primjeni već godinu dana

Uvođenje energetskih oznaka jedna je od najuspješnijih inicijativa EU-a za potrošače koja im pomaže pri odabiru energetski učinkovitih proizvoda te istovremeno daje važan doprinos postizanju energetskih i klimatskih ciljeva EU-a. U sklopu projekta LABEL 2020 razvijena je aplikacija koja građanima prilikom kupovine kućanskih uređaja omogućuje jednostavniji odabir i uštedu energije, a samim time i novca.

Počela provedba projekta SRI2MARKET: Put prema digitaliziranim i pametnim zgradama

Kada se opskrba energijom suoči s ozbiljnim ograničenjima te prijeti njen manjak, europski pogledi okreću se prema zgradama u kojima živimo i radimo. Koliko energije troše zgrade? Kako ih možemo učiniti učinkovitijima? Dok se tehnički odgovori unaprjeđuju, financijski izazov uporno ostaje: tko će i kako financirati digitalizaciju u zgradama?

Energetski institut Hrvoje Požar pokreće obnovu poslovne zgrade s ciljem ostvarenja nZEB standarda

Obnovom će se postići sedam puta učinkovitiji sustav rasvjete, 30 % obnovljive energije proizvedene putem FN modula snage 50 kW i novi razvod sustava grijanja, hlađenja i mehaničke ventilacije s regeneracijom topline. U potpunosti će se digitalizirati tehnički sustavi i njihova upravljivost za unutarnju ugodnost prema temperaturi, koncentraciji CO2 i osvijetljenosti, a nakon prve faze obnove osigurat će se 65 % manji troškovi energije.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER