Prikupljeno preko 13.200 kn za pošumljavanje Dalmacije

Svim’ na Zemlji, daruj drvce! - akcija pošumljavanja Dalmacije

U sklopu kampanje „Svim’ na Zemlji, daruj drvce!”, građanke i građani su ukupno donirali 13.255,02 kuna za pošumljavanje ugroženih šumskih područja Zadarske i Šibensko-kninske županije.

Od navedenog iznosa 11.735,02 kuna prikupljeno je putem uplata na žiro račun udruge „Eko-Zrmanja“, dok je 1.520,00 kuna donirano tijekom javnih akcija u Zadru i Zagrebu. Skupljanje donacija trajalo je od 12. prosinca 2018. godine do 12. siječnja 2019. godine te se u tom razdoblju uključilo oko 200 građanki i građana diljem Hrvatske.

Skupljanje donacija trajalo je od 12. prosinca 2018. godine do 12. siječnja 2019. godine / Foto: Zelena akcija / FoE Croatia

„Svim’ na Zemlji, daruj drvce!” je kampanja koju već drugu godinu zaredom provode udruge Zelena akcija, Eko Zadar i Eko-Zrmanja, a ove godine i uz ekološku udrugu „Krka Knin“. Cilj kampanje je osvješćivanje razornih posljedica konzumerizma i neodgovornog odnošenja prema šumskim ekosustavima te suočavanje s nekim od tipičnih problema poput prekomjerne i nelegalne sječe, požarima te tonama otpada koji završi u šumama.

Kampanja se već drugu godinu zaredom provodi u suradnji udruge Zelena akcija, Eko Zadar i Eko-Zrmanja, a ove godine i uz ekološku udrugu „Krka Knin“/ Foto: Zelena akcija / FoE Croatia

Iz Zelene akcije najavljuju drugi dio kampanje, odnosno pripremu za veliku akciju pošumljavanja na jesen 2019. godine. Sljedeći korak je izbor lokacije i vrste prigodne za sadnju na odabranim područjima Zadarske i Šibensko-kninske županije, koja će se dogovoriti u suradnji s nadležnim institucijama. Donatorice i donatori će cijeli proces moći pratiti sve do akcije sadnje kada će udruge Eko Zadar, Eko Zrmanja i „Krka“ Knin, u suradnji s lokalnim volonterima i akterima te uz stručno vodstvo Hrvatskih šuma, posaditi mlada drvca.

Zelena Akcija / Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Zaustavimo višestruke štete od jednokratne plastike!

Zelena akcija zahtijeva od Ministarstva zaštite okoliša i energetike da žurno propiše zakonske mjere s ciljem značajnog smanjenja proizvodnje, potrošnje i zagađenja jednokratnom plastikom. Ujedno poziva građane i građanke da prestanu koristiti štetne jednokratne plastične proizvode.

Svim’ na Zemlji, daruj drvce! - akcija pošumljavanja Dalmacije

Udruge Zelena akcija / FoE Croatia, Eko-Zadar, Eko Zrmanja i Ekološka udruga „Krka” Knin ponovno pozivaju sugrađane i sugrađanke da ovog Božića, umjesto kupnje poklona ili božićnog drvca, doniraju sredstva za obnovu ugroženih šumskih područja Zadarske i Šibensko-kninske županije.

Svim’ na Zemlji, daruj drvce | Kao prvo, zasadi drvo!

Akcijom sadnje mladica bora u Kistanjama i akcijom čišćenja šume u Diklu kraj Zadra, 26. listopada završava dvogodišnja kampanja „Svim’ na Zemlji, daruj drvce“ kojom se u prosincu prošle godine prikupilo 13.200 kn donacija građana i građanki.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER