Marš za životinje u subotu, 8. prosinca

Zajedno na suosjećajnoj strani povijesti

Ne propustite drugo po redu javno okupljanje i povorku u centru Zagreba povodom Međunarodnog dana prava životinja koji će se održati u subotu, dana 8. prosinca 2018. godine u 11 sati

Bliži nam se još jedan Marš za životinje u organizaciji Prijatelja životinja i Udruge Pobjede, ovaj puta još brojniji, glasniji i popraćen raznim događanjima! Ne propustite drugu po redu povorku za prava životinja koja će se održati u subotu, dana 8. prosinca 2018. godine u 11 sati, povodom Međunarodnog dana prava životinja. Mjesto okupljanja je Trg Kralja Tomislava u Zagrebu, gdje će se sudionicima podijeliti transparenti i drugi rekviziti, nakon čega će svi zajedno prošetati središnjim zagrebačkim ulicama kako bi upozorili na sve načine iskorištavanja i ugnjetavanja životinja: od kućnih životinja do onih u industriji zabave, kozmetike te proizvodnji odjeće i hrane.

prijatelji-zivotinja.hr

Svako živo biće ima pravo na život bez boli i patnje

Pokret za prava životinja nije samo filozofija malobrojnih pojedinaca – to je društveni pokret koji malo pomalo mijenja duboko ukorijenjene tradicionalne stavove da životinje postoje samo zbog ljudske koristi. Vjerujemo da svi već znate da se, kada govorimo o boli, ljubavi, radosti, usamljenosti i strahu, nimalo ne razlikujemo od životinja. I one jednako vole svoj život i borit će se za njega do zadnjega trena. Ispod kože, dlake, krzna, perja ili ljuskica, svako srce jednako kuca. Uz poznatu izreku koja je postala simbolom pokreta za prava životinja: „U svijetu u kojemu možeš biti sve, biraj biti suosjećajan”, Prijatelji životinja i Udruga Pobjede poziva vas da im se pridružite u subotu i na najdostojniji način proslavite Međunarodni dan prava životinja.

prijatelji-zivotinja.hr

Važne upute organizatora prije Marša za životinje:

  1. Marš se ne odgađa bez obzira na vrijeme (i prošle godine marširali smo po snijegu, ali grijali su nas ljubav i suosjećanje). 
  2. Mole se svi da na Tomislavac dođu malo prije 11 sati kako ne bismo kasnili s Maršem. Tko želi, može doći od 9 sati u naš ured (Jurišićeva 25) gdje će biti organizirano oslikavanje lica simbolima i porukama, uz kavu i čaj.
  3. Toplo se odjenite i obujte, i svakako ponesite rukavice da možete nositi transparente ili ostale rekvizite koji će vas dočekati na Tomislavcu. Ove godine imat ćemo veliku zastavu od devet metara i dimne baklje. Slobodno ponesite zviždaljke i druge rekvizite koji stvaraju buku (ako imate).
  4. Pratite tempo predvodnika s ceradama i nemojte hodati prebrzo. Ako na Maršu primijetite bilo što što smatrate neodgovarajućim, prijavite organizatorima. Također, nemojte reagirati na eventualna dobacivanja i provokacije.
  5. Povorka će krenuti s Trga Kralja Tomislava, pa uz Park Josipa Jurja Strossmayera i Zrinjevac, kroz Teslinu, Masarykovu, Frankopansku ulicu i Ilicu, doći na Trg bana Jelačića oko 12 sati. Nakon kratkog zadržavanja nastavit će Jurišićevom do Trga hrvatskih velikana gdje ćete moći ostaviti transparente.
  6. Odmah nakon Marša družimo se u The Beertiji (Pavla Hatza 16) na afteru! U dvorištu ćemo ispod šatora posluživati topli obrok pa se slobodno poslužite, ali vas molimo da ne unosite hranu unutra. Također, nemojte baciti zdjelice u smeće jer nisu jednokratne - bit će osigurano mjesto za ostaviti iskorišteno posuđe. Zbog toga što će nas u prostoru The Beertije biti jako puno, piće će se posluživati samo na šanku.
  7. Sa sobom ponesite: dobru volju, pozitivnu energiju, svoj glas protiv iskorištavanja životinja i uporne korake za pravedniji svijet.

 

Prijatelji životinja | Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Marš za životinje vol. 2

Ne propustite drugu po redu povorku za prava životinja koja će se održati u subotu, dana 8. prosinca 2018. godine u 11 sati, povodom Međunarodnog dana prava životinja.

Pridružite se velikoj povorci trećeg Marša za životinje!

Prema najavi Prijatelja životinja koji s Udrugom Pobjede u subotu 13. travnja u Zagrebu organiziraju treći Marš za životinje, očekuju se sudionici iz svih krajeva Hrvatske i susjednih država, a podržale su ga i najveće svjetske organizacije za zaštitu prava životinja.

Marš za životinje vol. 2

Ne propustite drugu po redu povorku za prava životinja koja će se održati u subotu, dana 8. prosinca 2018. godine u 11 sati, povodom Međunarodnog dana prava životinja.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER