Marš za životinje vol. 2

Javno okupljanje i povorka u centru Zagreba povodom Međunarodnog dana prava životinja

Ne propustite drugu po redu povorku za prava životinja koja će se održati u subotu, dana 8. prosinca 2018. godine u 11 sati, povodom Međunarodnog dana prava životinja.

Bliži nam se još jedan Marš za životinje u organiziciji Prijatelja životinja i Udruge Pobjede, ovaj puta još brojniji, glasniji i popraćen raznim događanjima! Ne propustite drugu po redu povorku za prava životinja koja će se održati u subotu, dana 8. prosinca 2018. godine u 11 sati, povodom Međunarodnog dana prava životinja. Mjesto okupljanja je Trg Kralja Tomislava u Zagrebu.

U subotu 8. 12. ususret Međunarodnom danu prava životinja koji se obilježava 10. prosinca, održat će se drugo po redu najveće okupljanje za prava životinja u Hrvatskoj – Marš za životinje, koji će započeti okupljanjem u 11 sati na Trgu kralja Tomislava u Zagrebu. Sudionicima će se podijeliti razni transparenti i drugi rekviziti, nakon čega će svi zajedno prošetati središnjim zagrebačkim ulicama kako bi upozorili na sve načine iskorištavanja i ugnjetavanja životinja: od kućnih životinja do onih u industriji zabave, kozmetike te proizvodnji odjeće i hrane.

Povodom obilježavanja predstojećeg Međunarodnog dana prava životinja Prijatelji životinja poručuju: „Životinje kao živa bića osjećaju bol i proživljavaju emocije tuge i straha te posjeduju volju za životom. One se ne mogu same izboriti za sebe i svoja prava na život bez ugnjetavanja od strane ljudi. Vjerujemo da je svatko u našem okrutnom odnosu prema životinjama barem nečime zgrožen te je važno da svoje zauzimanje za nedužna bića s kojim trebamo djeliti ovaj planet javno iskaže. Marš za životinje odlična je prilika za sve kojima bilo kakvo iskorištavanje životinja izaziva osjećaj nepravde i nelagode da dođu i zauzmu se za pse, mačke, kuniće, puhove, činčile, krave, kokoši, ribe i mnoge druge.“

„Prošle godine podršku Maršu dale su brojne civilne, eko i ostale udruge i organizacije iz Hrvatske i inozemstva, a Marš je najavila i Senatorica Christine Teunissen iz nizozemske stranke Partij voor de Dieren. Oko 500 ljudi ponosno je koračalo ulicama Zagreba i zajedno pokazalo otpor prema postojećim društvenim praksama u odnosu prema ne-ljudskim životinjama. Pozivamo sve da nam se pridruže na drugom velikom Maršu za životinje i pomognu zajedno s nama stvarati budućnost nenasilja.“ – dodaju iz Udruge Pobjede.

Tijekom Tjedna prava životinja organizirat će se cijeli niz aktivnosti poput besplatnih radionica, predavanja i okupljanja zainteresiranih, a više informacija o programu možete pronaći na ovoj poveznici.

Kako je to izgledalo prošle godine pogledajte u priloženom videu, a više informacija potražite na Facebook stranici događaja.

Prijatelji životinja / Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Zagreb među europskim metropolama koje će najviše pogoditi globalno zatopljenje

Zagreb se ubraja među glavne gradove EU-a koje će najviše pogoditi globalno zatopljenje. To pokazuju rezultati nedavnog istraživanja kojim je obuhvaćeno 28 glavnih gradova svih država članica EU-a te Moskva, Oslo i švicarski Zürich. Za razliku od Zagreba većina europskih metropola već provodi niz mjera u borbi protiv klimatske krize, što je osobito došlo do izražaja ovog tjedna kada su se neke od njih uistinu dobro pripremile kako bi svojim stanovnicima i posjetiteljima olakšale ljetne vrućine.

Marš za životinje u subotu, 8. prosinca

Ne propustite drugo po redu javno okupljanje i povorku u centru Zagreba povodom Međunarodnog dana prava životinja koji će se održati u subotu, dana 8. prosinca 2018. godine u 11 sati

Pridružite se velikoj povorci trećeg Marša za životinje!

Prema najavi Prijatelja životinja koji s Udrugom Pobjede u subotu 13. travnja u Zagrebu organiziraju treći Marš za životinje, očekuju se sudionici iz svih krajeva Hrvatske i susjednih država, a podržale su ga i najveće svjetske organizacije za zaštitu prava životinja.

Marš za životinje vol. 2

Ne propustite drugu po redu povorku za prava životinja koja će se održati u subotu, dana 8. prosinca 2018. godine u 11 sati, povodom Međunarodnog dana prava životinja.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER