Marš za životinje vol. 2

Javno okupljanje i povorka u centru Zagreba povodom Međunarodnog dana prava životinja

Ne propustite drugu po redu povorku za prava životinja koja će se održati u subotu, dana 8. prosinca 2018. godine u 11 sati, povodom Međunarodnog dana prava životinja.

Bliži nam se još jedan Marš za životinje u organiziciji Prijatelja životinja i Udruge Pobjede, ovaj puta još brojniji, glasniji i popraćen raznim događanjima! Ne propustite drugu po redu povorku za prava životinja koja će se održati u subotu, dana 8. prosinca 2018. godine u 11 sati, povodom Međunarodnog dana prava životinja. Mjesto okupljanja je Trg Kralja Tomislava u Zagrebu.

U subotu 8. 12. ususret Međunarodnom danu prava životinja koji se obilježava 10. prosinca, održat će se drugo po redu najveće okupljanje za prava životinja u Hrvatskoj – Marš za životinje, koji će započeti okupljanjem u 11 sati na Trgu kralja Tomislava u Zagrebu. Sudionicima će se podijeliti razni transparenti i drugi rekviziti, nakon čega će svi zajedno prošetati središnjim zagrebačkim ulicama kako bi upozorili na sve načine iskorištavanja i ugnjetavanja životinja: od kućnih životinja do onih u industriji zabave, kozmetike te proizvodnji odjeće i hrane.

Povodom obilježavanja predstojećeg Međunarodnog dana prava životinja Prijatelji životinja poručuju: „Životinje kao živa bića osjećaju bol i proživljavaju emocije tuge i straha te posjeduju volju za životom. One se ne mogu same izboriti za sebe i svoja prava na život bez ugnjetavanja od strane ljudi. Vjerujemo da je svatko u našem okrutnom odnosu prema životinjama barem nečime zgrožen te je važno da svoje zauzimanje za nedužna bića s kojim trebamo djeliti ovaj planet javno iskaže. Marš za životinje odlična je prilika za sve kojima bilo kakvo iskorištavanje životinja izaziva osjećaj nepravde i nelagode da dođu i zauzmu se za pse, mačke, kuniće, puhove, činčile, krave, kokoši, ribe i mnoge druge.“

„Prošle godine podršku Maršu dale su brojne civilne, eko i ostale udruge i organizacije iz Hrvatske i inozemstva, a Marš je najavila i Senatorica Christine Teunissen iz nizozemske stranke Partij voor de Dieren. Oko 500 ljudi ponosno je koračalo ulicama Zagreba i zajedno pokazalo otpor prema postojećim društvenim praksama u odnosu prema ne-ljudskim životinjama. Pozivamo sve da nam se pridruže na drugom velikom Maršu za životinje i pomognu zajedno s nama stvarati budućnost nenasilja.“ – dodaju iz Udruge Pobjede.

Tijekom Tjedna prava životinja organizirat će se cijeli niz aktivnosti poput besplatnih radionica, predavanja i okupljanja zainteresiranih, a više informacija o programu možete pronaći na ovoj poveznici.

Kako je to izgledalo prošle godine pogledajte u priloženom videu, a više informacija potražite na Facebook stranici događaja.

Prijatelji životinja / Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Rijeka 2020: Majstorska radionica suhozidne gradnje

Susjedstvo Kampus, jedno od 27 susjedstava Europske prijestolnice kulture, poziva sve zainteresirane građane na besplatnu majstorsku radionicu izrade suhozida, namijenjenu svim uzrastima (od djece do umirovljenika), koja će se održavati od 24. veljače do 1. ožujka 2020. godine, svakodnevno od 10 do 17 sati na Sveučilišnom Kampusu Rijeka (Radmile Matejčić 3, teren pored Građevinskog fakulteta).

Marš za životinje u subotu, 8. prosinca

Ne propustite drugo po redu javno okupljanje i povorku u centru Zagreba povodom Međunarodnog dana prava životinja koji će se održati u subotu, dana 8. prosinca 2018. godine u 11 sati

Pridružite se velikoj povorci trećeg Marša za životinje!

Prema najavi Prijatelja životinja koji s Udrugom Pobjede u subotu 13. travnja u Zagrebu organiziraju treći Marš za životinje, očekuju se sudionici iz svih krajeva Hrvatske i susjednih država, a podržale su ga i najveće svjetske organizacije za zaštitu prava životinja.

Marš za životinje vol. 2

Ne propustite drugu po redu povorku za prava životinja koja će se održati u subotu, dana 8. prosinca 2018. godine u 11 sati, povodom Međunarodnog dana prava životinja.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER