Konferencija „zaGOspodarimo otpadom“

Konferencija o održivom gospodarenju otpadom

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost organizira konferenciju namijenjenu predstavnicima županija, gradova i općina pod nazivom „zaGOspodarimo otpadom“

Konferencija „zaGOspodarimo otpadom” održat će se 27. studenoga 2018. godine u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma s početkom u 10.30 sati.

Cilj konferencije je ukazati na važnost učinkovitog gospodarenja otpadom. Kroz različite tematske cjeline župani, gradonačelnici i načelnici moći će se upoznati s primjerima dobre prakse kao i dobiti odgovore na pitanja o uspostavi sustava gospodarenja otpadom.

Ulaskom u Europsku uniju Republika Hrvatska je preuzela obvezu do 2020. godine sakupljati i reciklirati 50 % od ukupno proizvedenog komunalnog otpada. Kako bi se približili realizaciji cilja, Ministarstvo zaštite okoliša i energetike je u protekle dvije godine donijelo niz propisa. Njihova implementacija je zadaća jedinica lokalne samouprave koje su zadužene za provođenje potrebnih infrastrukturnih investicija. 

U panelu „(ne)MOGUĆA misija” svoja će iskustva o tome kako na najbolji mogući način građanima omogućiti razvrstavanje otpada iznijeti gradonačelnici Mirko Duspara (Slavonski Brod), Boris Miletić (Pula) i Željko Turk (Zaprešić) te načelnik općine Vojnić Nebojša Andrić. O zakonodavnoj vlasti koja mora biti potpora u ostvarenju ciljeva govorit će pomoćnica ministra za održivo gospodarenje otpadom Anamarija Matak.

Ovo je prva konferencija o održivom gospodarenju otpadom na kojoj će sudionici imati mogućnost putem pametnih telefona postaviti pitanja na koja će odgovarati ministar zaštite okoliša i energetike dr. sc. Tomislav Ćorić, direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravko Ponoš i drugi.

Svoje sudjelovanje možete prijaviti na mzoe.go@mzoe.hr (ime i prezime, kontakt) do četvrtka, dana 22. studenoga 2018. godine.

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike / Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Mladi za klimu – globalni štrajk 24. svibnja

Učenice i učenici iz Hrvatske priključuju se drugom globalnom štrajku mladih za klimu i pozivaju sve zainteresirane da im se pridruže. Prosvjed Mladi za klimu se održava u petak 24. svibnja i kreće sa zagrebačkog Europskog trga u 14:30 sati.

Konferencija „zaGOspodarimo otpadom“

Jučer je u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma održana konferencija „zaGOspodarimo otpadom”, gdje su sudionici kroz različite tematske cjeline imali mogućnost upoznati se s primjerima dobre prakse te dobiti odgovore na pitanja o uspostavim učinkovitog sustava gospodarenja otpadom

315.037.031,77 kuna za nabavu spremnika za odvojeno prikupljanje komunalnog otpada

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt Nabava spremnika za odvojeno prikupljanje komunalnog otpada potpisan je u četvrtak 14. veljače 2019. godine između Ministarstva zaštite okoliša i energetike, u svojstvu Posredničkog tijela razine 1, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, u svojstvu Posredničkog tijela razine 2 i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u svojstvu korisnika bespovratnih EU sredstava.

Program LIFE – odgovor na okolišne i klimatske izazove

U Zagrebu se u organizaciji Ministarstva zaštite okoliša i energetike RH dana 2. veljače 2018. godine održava Konferencija „Program LIFE – odgovor na okolišne i klimatske izazove“.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER