Volonterskom akcijom do čiste budućnosti otoka Prvića

U akciji Moj Prvić u sklopu projekta Od izvora do mora više od 30 volontera čistilo je uvale otoka Prvića

Trideset volontera Turističke zajednice grada Vodica i Ekološke udruge Šepurine zajedno s građanima jutros su u mjestu Šepurine na otoku Prviću proveli akciju čišćenja radi očuvanja okoliša otoka.

Akcija je obuhvatila područje obale od prvićkoga mola kod Punte sv. Lucije do uvale Trstevica. Čišćenjem obale volonteri su dali svoj doprinos u održavanju zdravoga ekosustava otoka Prvića i poticanju zajedničke odgovornosti prema prirodi.

„Uvala Trstevica čini veći dio mjesta Šepurine i jedno je od najljepših mjesta za odmor na otoku. Ovom akcijom želimo naglasiti važnost očuvanja toga prirodnog blaga, potaknuti sve građane na odgovorno ponašanje tijekom boravka u prirodi i poučiti ih o tome kako pravilno sačuvati naš komadić Jadrana, a sve to kako bismo i budućim generacijama ostavili u nasljeđe čiste i lijepe otočne uvale”, izjavila je koordinatorica akcije Anita Franin Pećarica iz Turističke zajednice grada Vodica.

Akcija čišćenja, za koju je svu potrebnu opremu osigurala Coca-Cola u Hrvatskoj, održana je u sklopu njezina društvenoodgovornog projekta Od izvora do mora. Projekt je usmjeren na čuvanje područja uz hrvatske vode – rijeke, jezera i obale Jadranskoga mora. U suradnji s nevladinim udrugama i institucijama potiču se i podržavaju akcije čišćenja obala te se podiže svijest građana o važnosti odgovornoga odlaganja ambalaže i čuvanja okoliša.

U projekt Od izvora do mora može se uključiti svaka udruga civilnoga društva koja u svojoj zajednici želi potaknuti i organizirati akcije čišćenja s građanima jednostavnom prijavom na mrežnoj platformi www.odizvoradomora.hr. Coca-Cola će opremom za čišćenje, uz podršku komunalne tvrtke u odvozu otpada, podržati 15 akcija čišćenja do kraja listopada, a nositelji će najuspješnijih akcija tijekom kojih se prikupi najveća količina otpada po sudioniku na kraju ovogodišnjega ciklusa projekta biti nagrađeni novčanim iznosima od 15.000, 10.000 i 5.000 kuna.

Od izvora do mora / Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Natječaj za kratku priču: Žedni grad - Voda u gradu

Goethe-Institut Kroatien otvara natječaj za kratku priču na temu grada čiji sadržaj dijeli naslov s projektom „Žedni grad“ („Die Stadt hat Durst“) te ima uvjet da se u priči spominje voda u gradu

Akcija čišćenja luke Sumartin na Braču

U sklopu društveno odgovornog projekta Od izvora do mora, koji u Hrvatskoj provodi Coca-Cola, ove će se srijede organizirati akcija čišćenja luke Sumartin na otoku Braču.

U prvoj sezoni projekta Od izvora do mora prikupljeno više od 15 tona otpada

Više od 15 tona ambalažnog i drugog otpada prikupljeno je u 12 akcija čišćenja obala rijeka, jezera i Jadranskoga mora, koje su se ove godine u sklopu ekološkoga projekta Od izvora do mora održale širom Hrvatske. Udrugama civilnog društva, nositeljima najuspješnijih akcija čišćenja, jučer su dodijeljene i novčane nagrade na konferenciji 48 sati – 10. susretu gradonačelnika i poduzetnika u hotelu Le Méridien Lav u Podstrani.

U subotu četiri akcije čišćenja u sklopu projekta Od izvora do mora

U sklopu društveno odgovornog projekta Od izvora do mora, koji u Hrvatskoj provodi Coca-Cola, ove će se subote organizirati čak četiri akcije čišćenja – u Kostreni, na otoku Lokrumu, uz jezero Čiče kraj Velike Gorice i u Novigradu kraj Zadra. Pridružite se i kao milijuni volontera širom svijeta na najbolji način obilježite World Cleanup Day 2018.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER