Šibenik: Ulaganje u nove generacije 21. stoljeća

Započinje izgradnja šibenskog Centra za nove tehnologije i poduzetništvo „Trokut“

Svrha projekta je razvoj inovativne poduzetničko-poslovne infrastrukture za pružanje novih i kvalitetnijih usluga kako bi se ojačalo malo i srednje poduzetništvo te stvorila nova radna mjesta na području Šibensko-kninske županije.

„Ovaj projekt dio je ulaganja Grada Šibenika u nove generacije 21. stoljeća, u ljude koji shvaćaju da je budućnost Šibenika i Republike Hrvatske u razvoju novih tehnologija i stjecanju novih znanja. Veseli me što su „Trokut“ i budući studentski dom Palacin lokacijski blizu te se nadamo njihovoj zajedničkoj suradnji kroz programe i kolegije naših visokoobrazovnih ustanova.“, kazao je šibenski gradonačelnik Željko Burić prilikom jučerašnjeg potpisivanja ugovora za izgradnju Centra za nove tehnologije i poduzetništvo „Trokut“ s predstavnicima tvrtke MP Beton d.o.o., odabranim izvođačima radova.

Centar za nove tehnologije i poduzetništvo „Trokut“ u svojem će se radu fokusirati na tri skupine ljudi: poduzetnike koji žele razvijati svoje startup projekte, djecu i mlade koji žele usvojiti najnovije informatičke vještine te poslovne timove koji posluju prema modelu Holliwork, spajajući rad i odmor na odabranoj lokaciji. Svrha projekta je razvoj inovativne poduzetničko-poslovne infrastrukture za pružanje novih i kvalitetnijih usluga kako bi se ojačalo malo i srednje poduzetništvo te stvorila nova radna mjesta na području Šibensko-kninske županije.

„Godinama se povećava broj djece i mladih koji pohađaju informatičko-komunikacijske i robotičke programe u Urbanom centru i Urbanom inkubatoru te su ti prostori postali premali za potrebe Šibenčana. „Trokut“ će tako postati šibenski centar novih tehnologija, a vjerujemo da može postati i digitalni centar cijele regije.“, izjavio je zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta.

Pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj, ujedno i voditelj projekta „Trokut“, Petar Mišura istaknuo je kako se radi o najvećem ugovoru o gradnji koji njegov odjel potpisuje, te je vrijednost projekta veća od obnove Tvrđave Barone.

Trokut će se graditi na prostoru Mandaline, a prostirat će se na dvije etaže ukupne površine 2.084 m2. U samom centru predviđeno je 28 funkcionalnih, suvremeno opremljenih jedinica, fleksibilni prostori, Fab lab radionice, uredi, kabine i ostali popratni sadržaji. Glavni projekt izradio je Arhitektonski biro Prostor iz Šibenika.

Ukupna vrijednost projekta je 27.722.245,10 kuna, od čega je Grad Šibenik osigurao bespovratnih 20 milijuna kuna iz fondova Europske unije.

Partneri Grada Šibenika u projektu su Podi Šibenik d.o.o. i Poduzetnički inkubator ZIP d.o.o. sa sjedištem u Zagrebu, dok su suradnici na projektu Regionalni centar za razvoj poduzetničkih kompetencija za zemlje Jugoistočne Europe, Studij energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora, Sveučilište u Zagrebu-Šibenik, Veleučilište u Šibeniku, Tehnička škola Šibenik,  Industrijsko-obrtnička škola Šibenik te Javna ustanova razvojna agencija Šibensko-kninske županije.

Grad Šibenik / Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Grad Šibenik je dobitnik međunarodne nagrade za doprinos razvoju poduzetništva

Grad Šibenik je prestižnu nagradu osvojio u konkurenciji od 194 predložena kandidata iz sedam zemalja (Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Hrvatska, Italija, Makedonija, Njemačka i Srbija), a o dobitnicima je odlučivao neovisan trinaesteročlani Međunarodni komitet za dodjelu nagrada i priznanja.

Grad Šibenik definirao poticajne mjere za poduzetnike u staroj gradskoj jezgri

Na prijedlog Obrtničke komore Šibensko-kninske županije, Grad Šibenik je definirao mjere za olakšanje poslovanja poduzetnicima koji posluju na području stare gradske jezgre, a za vrijeme trajanja građevinskih radova na izgradnji podzemne garaže i uređenja glavnog gradskog trga Poljana.

Najmlađim Šibenčanima u ruke stiže 1.600 edukativnih slikovnica

Povodom Dječjeg tjedna, gradonačelnik Šibenika Željko Burić, zajedno sa zamjenikom Paško Rakićem, jučer je posjetio Dječji vrtić Kućica. Uz prigodni program, koji su priredila djeca i njihove odgajateljice, mališanima su uručene edukativne slikovnice „Jež Miško i prijatelji”, javlja Grad Šibenik.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER