Grad Šibenik definirao poticajne mjere za poduzetnike u staroj gradskoj jezgri

Povoljniji uvjeti poslovanja za obrtnike i poduzetnike u starom gradu

Na prijedlog Obrtničke komore Šibensko-kninske županije, Grad Šibenik je definirao mjere za olakšanje poslovanja poduzetnicima koji posluju na području stare gradske jezgre, a za vrijeme trajanja građevinskih radova na izgradnji podzemne garaže i uređenja glavnog gradskog trga Poljana.

Tim povodom u Gradskoj upravi su se sastali gradonačelnik Željko Burić i predsjednik OK Šibensko-kninske županije Joso Smolić.

„Cilj nam je poduzetnicima i obrtnicima osigurati što povoljnije uvjete poslovanja te ih potaknuti na cjelogodišnji i kontinuirani rad. Želja nam je da naša gradska jezgra živi svih dvanaest mjeseci te da se razvijaju aktivnosti koje nisu samo sezonskog karaktera.“, rekao je gradonačelnik Željko Burić.

Usuglašeno je da će se iznos spomeničke rente koji su do sada plaćali obrtnici i poduzetnici koji posluju u starom gradu prepoloviti. Zakupnine javnih površina za štekate u razdoblju od studenog do travnja  za lokacije u Kalelargi i Masnoj ulici te u pridruženim ulicama, neće se naplaćivati. Također, u istom razdoblju poslovni subjekti će se osloboditi plaćanja komunalne naknade.

Definirano je i da se visina dosadašnjeg iznosa paušalnog poreza na dohodak za privatne iznajmljivače soba, stanova i apartmana na području grada Šibenika neće mijenjati.

„Zadovoljni smo što je Gradska uprava prepoznala problem te izlazi u susret poduzetnicima. Ove mjere su konkretan materijalni poticaj, ali i znak da se trud poduzetnika cijeni te da je njihov doprinos zajednici vrijedan.“, rekao je Joso Smolić, predsjednik OK Šibensko- kninske županije.

Primjeni mjera prethodit će izmjene postojećih Odluka koje treba usvojiti i Gradsko vijeće Grada Šibenika u siječnju 2019.g.  Odlukom će biti preciziran i popis ulica u kojima su površine izuzete od plaćanja naknada za zakup.

Grad Šibenik / Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Šibenik: Ulaganje u nove generacije 21. stoljeća

Svrha projekta je razvoj inovativne poduzetničko-poslovne infrastrukture za pružanje novih i kvalitetnijih usluga kako bi se ojačalo malo i srednje poduzetništvo te stvorila nova radna mjesta na području Šibensko-kninske županije.

Grad Šibenik je dobitnik međunarodne nagrade za doprinos razvoju poduzetništva

Grad Šibenik je prestižnu nagradu osvojio u konkurenciji od 194 predložena kandidata iz sedam zemalja (Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Hrvatska, Italija, Makedonija, Njemačka i Srbija), a o dobitnicima je odlučivao neovisan trinaesteročlani Međunarodni komitet za dodjelu nagrada i priznanja.

Najmlađim Šibenčanima u ruke stiže 1.600 edukativnih slikovnica

Povodom Dječjeg tjedna, gradonačelnik Šibenika Željko Burić, zajedno sa zamjenikom Paško Rakićem, jučer je posjetio Dječji vrtić Kućica. Uz prigodni program, koji su priredila djeca i njihove odgajateljice, mališanima su uručene edukativne slikovnice „Jež Miško i prijatelji”, javlja Grad Šibenik.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER