Grad Šibenik je dobitnik međunarodne nagrade za doprinos razvoju poduzetništva

Nagrada „Stvaratelji za stoljeća“

Grad Šibenik je prestižnu nagradu osvojio u konkurenciji od 194 predložena kandidata iz sedam zemalja (Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Hrvatska, Italija, Makedonija, Njemačka i Srbija), a o dobitnicima je odlučivao neovisan trinaesteročlani Međunarodni komitet za dodjelu nagrada i priznanja.

Grad Šibenik ovogodišnji je dobitnik  nagrade i priznanja „Stvaratelji za stoljeća“ za doprinos razvoju poduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Europi koju dodjeljuje Međunarodni ekonomski forum Perspektive. Grad Šibenik je prestižnu nagradu osvojio u konkurenciji od 194 predložena kandidata iz sedam zemalja (Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Hrvatska, Italija, Makedonija, Njemačka i Srbija), a o dobitnicima je odlučivao neovisan trinaesteročlani Međunarodni komitet za dodjelu nagrada i priznanja.

Prestižna nagrada za doprinos razvoju poduzetništva u srednjoj i južnoj Europi Gradu Šibeniku je uručena u Dubrovniku, 3. ožujka 2018. godine, u sklopu Regionalnog summita poduzetnika „300 najboljih“.

„Grad Šibenik svoj je uzlet doživio u nizu područja u posljednjih nekoliko godina, čemu posebice svjedoče poduzetničko-gospodarske inicijative pokrenute od strane Grada i brojnih poduzetnika, kako u području tradicionalnih industrija, tako i na području modernih tehnologija i IT-a, do poduzetništva u turizmu. Grad je puno uložio u Poduzetničku zonu Podi, Poduzetnički inkubator i infrastrukturu adekvatnu za razvoj novih tehnologija i inovacija te zapošljavanje prije svega mladih, što je prepoznato i od strane Međunarodnog ekonomskog foruma Perspektive“, kazao je šibenski gradonačelnik Željko Burić.

U sklopu programa Regionalnog summita poduzetnika „300 najboljih“ predstavnici Grada Šibenika predstavili su sve značajnije gospodarske i poduzetničke inicijative pokrenute od strane Grada, a koje su rezultirale dobivanjem ovog priznanja i nagrade.

Inače, Međunarodni komitet kojeg čini 13 istaknutih stručnjaka za ekonomiju, marketing, menadžment, financije i poduzetništvo, na čelu s prof. dr. Sinišom Zarićem, odlučivao je o dobitnicima nagrada i priznanja u šest kategorija: za životno djelo u poduzetništvu, za doprinos razvoju poduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Europi, za razvoj ideja, inovacije i investicije u poduzetništvu u srednjoj i jugoistočnoj Europi, za posebnu inicijativu i pregalaštvo u poduzetničkom stvaralaštvu na području srednje i jugoistočne Europe, za doprinos promociji poduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Europi te „Mladi stvaratelji za stoljeća“ za doprinos razvoju poduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Europi.

Grad Šibenik / Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Šibenik: Ulaganje u nove generacije 21. stoljeća

Svrha projekta je razvoj inovativne poduzetničko-poslovne infrastrukture za pružanje novih i kvalitetnijih usluga kako bi se ojačalo malo i srednje poduzetništvo te stvorila nova radna mjesta na području Šibensko-kninske županije.

Najmlađim Šibenčanima u ruke stiže 1.600 edukativnih slikovnica

Povodom Dječjeg tjedna, gradonačelnik Šibenika Željko Burić, zajedno sa zamjenikom Paško Rakićem, jučer je posjetio Dječji vrtić Kućica. Uz prigodni program, koji su priredila djeca i njihove odgajateljice, mališanima su uručene edukativne slikovnice „Jež Miško i prijatelji”, javlja Grad Šibenik.

Grad Šibenik definirao poticajne mjere za poduzetnike u staroj gradskoj jezgri

Na prijedlog Obrtničke komore Šibensko-kninske županije, Grad Šibenik je definirao mjere za olakšanje poslovanja poduzetnicima koji posluju na području stare gradske jezgre, a za vrijeme trajanja građevinskih radova na izgradnji podzemne garaže i uređenja glavnog gradskog trga Poljana.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER