Šibenski model razvoja održivog turizma treba preslikati na cijelu Hrvatsku

U Šibeniku se u organizaciji Hanza Medije održava konferencija o razvoju održivog turizma s ciljem očuvanja prirodne i kulturne baštine u Šibensko-kninskoj županiji

U gradu pod Šubićevcem razvija se turizam po mjeri Hrvatske: lukrativan, a opet takav da ni na koji način ne narušava ljepotu života u malom dalmatinskom gradu. Dapače, doprinosi mu na najbolji mogući način kroz obnovu prelijepe povijesne jezgre, otvaranje radnih mjesta i, u konačnici, punjenje gradske blagajne.

Ima li stoga boljeg grada za organizaciju konferencije pod nazivom „Razvoj održivog turizma s ciljem očuvanja prirodne i kulturne baštine u Šibeniku i Šibensko-kninskoj županiji“ od Šibenika? Nekoć sredina koja se izdržavala zahvaljujući industriji, danas živi svoju turističku bajku: Šibenski model treba preslikati na cijelu Hrvatsku, ističe se u najavi konferencije.

 

Konferencija u organizaciji Hanza Medije (Slobodne Dalmacije) održava se danas u Kući umjetnosti Arsen u Šibeniku. U uvodnom dijelu prisutnima će se obratiti Miroslav Ivić, direktor Slobodne Dalmacije te šibenski gradonačelnik Željko Burić i Marko Jelić, župan Šibensko-kninske županije.

Među panelistima na današnjoj konferenciji su Željana Šikić, direktorica TZ Šibensko-kninske županije, Ljubo Runjić, dekan Veleučilišta u Šibeniku, Martin Mrša, predsjednik udruge Mladi u EU, Gorana Barišić-Bačelić, ravnateljica Tvrđava kulture Šibenik te Nella Slavica, ravnateljica Javne ustanove NP Krka.

Navedeni panelisti će ponuditi recept po kojem bi trebalo “pripremati” hrvatski turizam, da nam zbog stihije koju on često sa sobom nosi ne prisjedne. “Uzgajajmo” ga zato po pravilima struke da bi i ubuduće davao plodove, poručuju organizatori konferencije.

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Zbog ovog ćete se izvrsnog projekta stalno vraćati u Supetar

Prva faza projekta rekonstrukcije bivšeg rasadnika Hrvatskih šuma u predjelu Trolokve u Supetru na otoku Braču bliži se kraju. Poučna staza koja će ovdje nastati na najljepši će način prezentirati tradiciju otočnog života i važnost očuvanja prirode.

Grad Šibenik je dobitnik međunarodne nagrade za doprinos razvoju poduzetništva

Grad Šibenik je prestižnu nagradu osvojio u konkurenciji od 194 predložena kandidata iz sedam zemalja (Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Hrvatska, Italija, Makedonija, Njemačka i Srbija), a o dobitnicima je odlučivao neovisan trinaesteročlani Međunarodni komitet za dodjelu nagrada i priznanja.

Najmlađim Šibenčanima u ruke stiže 1.600 edukativnih slikovnica

Povodom Dječjeg tjedna, gradonačelnik Šibenika Željko Burić, zajedno sa zamjenikom Paško Rakićem, jučer je posjetio Dječji vrtić Kućica. Uz prigodni program, koji su priredila djeca i njihove odgajateljice, mališanima su uručene edukativne slikovnice „Jež Miško i prijatelji”, javlja Grad Šibenik.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER