Najmlađim Šibenčanima u ruke stiže 1.600 edukativnih slikovnica

Prigodne slikovnice za šibenske mališane u povodu Dječjeg tjedna

Povodom Dječjeg tjedna, gradonačelnik Šibenika Željko Burić, zajedno sa zamjenikom Paško Rakićem, jučer je posjetio Dječji vrtić Kućica. Uz prigodni program, koji su priredila djeca i njihove odgajateljice, mališanima su uručene edukativne slikovnice „Jež Miško i prijatelji”, javlja Grad Šibenik.

Slikovnice prilagođenim tekstom i slikama obrađuju temu razvrstanog odlaganja otpada, a financira ih tvrtka Bikarac d.o.o. Šibenik - Centar za gospodarenje otpadom Šibensko-kninske županije iz sredstava europskog projekta. Jučerašnjoj je posjeti mališanima Dječjeg vrtića Kućica nazočio I direktor tvrtke Robert Podrug, a vrtićkoj djeci šibenskih vrtića podijelit će se ukupno 1.600 slikovnica.

U okviru programa  obilježavanja Dječjeg tjedna, u organizaciji Društva Naša djeca Šibenik Gradsku upravu su jučer posjetili polaznici  Dječjeg vrtića Osmijeh i osnovnih škola Juraj Šižgorić i Tin Ujević, predvođeni dječjom gradonačelnicom Mariom Paolom Lukić, te su gradonačelniku uručili zbornik s porukama djece za odrasle.

Fotografija: Grad Šibenik

„Djeca su radost i blago svake obitelji te su budućnost našeg grada i cijelog društva. U svom radu i vođenju grada nastojimo voditi brigu o djeci i svim onim potrebama koje njihov svijet čine sretnijim“, rekao je šibenski gradonačelnik Željko Burić.

Grad Šibenik / Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Još jedna potvrda zabluda o recikliranju jednokratne plastike

Nova istraga koju su zajedno proveli National Public Radio (NPR) i istraživački program PBS-a Frontline otkriva kako su čelnici naftnih kompanija desetljećima ulagali milijune američkih dolara kako bi javnost dovodili u zabludu o recikliranju plastike. I dok tako većina odgovornih građana vrijedno odvaja otpad u kućanstvima misleći da će se tako prikupljena plastika reciklirati, očito je da je sav taj trud godinama bio uzaludan.

Grad Šibenik je dobitnik međunarodne nagrade za doprinos razvoju poduzetništva

Grad Šibenik je prestižnu nagradu osvojio u konkurenciji od 194 predložena kandidata iz sedam zemalja (Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Hrvatska, Italija, Makedonija, Njemačka i Srbija), a o dobitnicima je odlučivao neovisan trinaesteročlani Međunarodni komitet za dodjelu nagrada i priznanja.

Šibenik: Ulaganje u nove generacije 21. stoljeća

Svrha projekta je razvoj inovativne poduzetničko-poslovne infrastrukture za pružanje novih i kvalitetnijih usluga kako bi se ojačalo malo i srednje poduzetništvo te stvorila nova radna mjesta na području Šibensko-kninske županije.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER