Najmlađim Šibenčanima u ruke stiže 1.600 edukativnih slikovnica

Prigodne slikovnice za šibenske mališane u povodu Dječjeg tjedna

Povodom Dječjeg tjedna, gradonačelnik Šibenika Željko Burić, zajedno sa zamjenikom Paško Rakićem, jučer je posjetio Dječji vrtić Kućica. Uz prigodni program, koji su priredila djeca i njihove odgajateljice, mališanima su uručene edukativne slikovnice „Jež Miško i prijatelji”, javlja Grad Šibenik.

Slikovnice prilagođenim tekstom i slikama obrađuju temu razvrstanog odlaganja otpada, a financira ih tvrtka Bikarac d.o.o. Šibenik - Centar za gospodarenje otpadom Šibensko-kninske županije iz sredstava europskog projekta. Jučerašnjoj je posjeti mališanima Dječjeg vrtića Kućica nazočio I direktor tvrtke Robert Podrug, a vrtićkoj djeci šibenskih vrtića podijelit će se ukupno 1.600 slikovnica.

U okviru programa  obilježavanja Dječjeg tjedna, u organizaciji Društva Naša djeca Šibenik Gradsku upravu su jučer posjetili polaznici  Dječjeg vrtića Osmijeh i osnovnih škola Juraj Šižgorić i Tin Ujević, predvođeni dječjom gradonačelnicom Mariom Paolom Lukić, te su gradonačelniku uručili zbornik s porukama djece za odrasle.

Fotografija: Grad Šibenik

„Djeca su radost i blago svake obitelji te su budućnost našeg grada i cijelog društva. U svom radu i vođenju grada nastojimo voditi brigu o djeci i svim onim potrebama koje njihov svijet čine sretnijim“, rekao je šibenski gradonačelnik Željko Burić.

Grad Šibenik / Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Kostreni 2 milijuna kuna bespovratnih EU sredstava za izgradnju reciklažnog dvorišta

Ukupna vrijednost projekta iznosi 2.415.325,67 kuna uz sufinanciranje s čak 2.043.200,81 kuna bespovratnih europskih sredstava kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija, što odgovara vrijednosti 85 % prihvatljivih troškova projekta i predstavlja maksimalni iznos potpore i dosad najveći ostvareni iznos sufinanciranja nekog projekta na koji se Općina Kostrena prijavila.

Grad Šibenik je dobitnik međunarodne nagrade za doprinos razvoju poduzetništva

Grad Šibenik je prestižnu nagradu osvojio u konkurenciji od 194 predložena kandidata iz sedam zemalja (Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Hrvatska, Italija, Makedonija, Njemačka i Srbija), a o dobitnicima je odlučivao neovisan trinaesteročlani Međunarodni komitet za dodjelu nagrada i priznanja.

Šibenik: Ulaganje u nove generacije 21. stoljeća

Svrha projekta je razvoj inovativne poduzetničko-poslovne infrastrukture za pružanje novih i kvalitetnijih usluga kako bi se ojačalo malo i srednje poduzetništvo te stvorila nova radna mjesta na području Šibensko-kninske županije.

Pametno odloži - Bolji Karlovac složi

U Karlovcu je održana prva u nizu od 174 izobrazno-informativnih aktivnosti koje će se tijekom 2019. godine provoditi u okviru projekta „Pametno odloži - Bolji Karlovac složi“.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER