Najmlađim Šibenčanima u ruke stiže 1.600 edukativnih slikovnica

Prigodne slikovnice za šibenske mališane u povodu Dječjeg tjedna

Povodom Dječjeg tjedna, gradonačelnik Šibenika Željko Burić, zajedno sa zamjenikom Paško Rakićem, jučer je posjetio Dječji vrtić Kućica. Uz prigodni program, koji su priredila djeca i njihove odgajateljice, mališanima su uručene edukativne slikovnice „Jež Miško i prijatelji”, javlja Grad Šibenik.

Slikovnice prilagođenim tekstom i slikama obrađuju temu razvrstanog odlaganja otpada, a financira ih tvrtka Bikarac d.o.o. Šibenik - Centar za gospodarenje otpadom Šibensko-kninske županije iz sredstava europskog projekta. Jučerašnjoj je posjeti mališanima Dječjeg vrtića Kućica nazočio I direktor tvrtke Robert Podrug, a vrtićkoj djeci šibenskih vrtića podijelit će se ukupno 1.600 slikovnica.

U okviru programa  obilježavanja Dječjeg tjedna, u organizaciji Društva Naša djeca Šibenik Gradsku upravu su jučer posjetili polaznici  Dječjeg vrtića Osmijeh i osnovnih škola Juraj Šižgorić i Tin Ujević, predvođeni dječjom gradonačelnicom Mariom Paolom Lukić, te su gradonačelniku uručili zbornik s porukama djece za odrasle.

Fotografija: Grad Šibenik

„Djeca su radost i blago svake obitelji te su budućnost našeg grada i cijelog društva. U svom radu i vođenju grada nastojimo voditi brigu o djeci i svim onim potrebama koje njihov svijet čine sretnijim“, rekao je šibenski gradonačelnik Željko Burić.

Grad Šibenik / Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Utjecaj plastike na klimatske promjene

Samo 2019. godine proizvodnja i spaljivanje plastike u atmosferu će dodati više od 850 milijuna metričkih tona stakleničkih plinova što je jednako onečišćenju iz 189 novih termoelektrana na ugljen snage 500 megavata, tvrdi se u novom izvješću „Plastika i klima: Skriveni troškovi plastičnog planeta“.

Grad Šibenik je dobitnik međunarodne nagrade za doprinos razvoju poduzetništva

Grad Šibenik je prestižnu nagradu osvojio u konkurenciji od 194 predložena kandidata iz sedam zemalja (Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Hrvatska, Italija, Makedonija, Njemačka i Srbija), a o dobitnicima je odlučivao neovisan trinaesteročlani Međunarodni komitet za dodjelu nagrada i priznanja.

Šibenik: Ulaganje u nove generacije 21. stoljeća

Svrha projekta je razvoj inovativne poduzetničko-poslovne infrastrukture za pružanje novih i kvalitetnijih usluga kako bi se ojačalo malo i srednje poduzetništvo te stvorila nova radna mjesta na području Šibensko-kninske županije.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER