Udruga Sol popravila oštećene suhozide na Olibu, Silbi i Premudi

Popravljeno je 14 oštećenja na Olibu, osam na Silbi i pet na Premudi

Udruga Sol je krajem prošlog mjeseca završila aktivnosti na popravljanju oštećenih suhozida na tri zadarska otoka, izvijestio je portal 057info.hr.

Aktivnosti su realizirane u okviru provedbe projekta „Očuvanje suhozidne baštine sjevernodalmatinskih otoka“, koji je u potpunosti financiran sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije (MRRFEU).

Projektom su u suradnji s lokalnim partnerima – MO Olib, Društvom za zaštitu prirodne i kulturne baštine otoka Silbe - Samotvorac i Društva Premujana, detektirani i locirani oštećeni suhozidi, a popravila ih je Udruga SOL kao nositelj projekta.

Ukupno je popravljeno 14 oštećenja na Olibu, osam na Silbi i pet na Premudi.

VEZANE VIJESTI

Pravo na povijest: Besplatan ulaz u stalni postav obnovljenog Muzeja grada Beča

Muzej grada Beča (Wien Museum) na Karlsplatzu nakon trogodišnje obnove i proširenja ponovno se otvara 6. prosinca 2023. Muzejska zgrada, izgrađena 1959. godine u samom srcu grada prema projektu bečkog arhitekta Oswalda Haerdtla, sada raspolaže s više prostora za vrhunske muzejske zbirke i organizaciju izložbi, odgovarajućim prostorima za edukaciju i obrazovanje te funkcionalnim prostorima za događanja.

Kreće izrada studijske dokumentacije za vodoopskrbu zadarskih otoka

Dugoočekivana izgradnja vodoopskrbnog sustava za zadarske otoke ulazi u novu fazu. Naime, kreće se s izradom preostale projektno-tehničke dokumentacije kako bi se u narednom razdoblju projekt mogao pripremiti za apliciranje putem europskih fondova, priopćeno je iz Grada Zadra.

Kreće energetska tranzicija zadarskih otoka

Projektom „Pokretanje energetske tranzicije na zadarskim otocima“ čine se prvi koraci osvještavanja i informiranja stanovništva naseljenih zadarskih otoka o potencijalima implementacije obnovljivih izvora energije u zajednicu, izvijestio je Pokret otoka.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER