Grad Dubrovnik pokrenuo postupak javne nabave za sanaciju ljetnikovca Crijević Pucić

Nakon provedenih radova boravak u ljetnikovcu bit će znatno ugodniji i kvalitetniji

Ljetnikovac Crijević Pucić, vlasnika i korisnika Dubrovačkog simfonijskog orkestra, uskoro kreće u energetsku obnovu, izvijestili su iz Grada Dubrovnika.

Grad Dubrovnik pokrenuo je postupak javne nabave za izvođenje radova procijenjenih na 428.993,12 eura bez PDV-a i bit će otvoren do 17. svibnja. Sredstva su u najvećem dijelu osigurana bespovratno kroz Nacionalni plan oporavka i otpornosti.

Projektom je predviđena obnova krovišta zgrade, odnosno zamjena postojećeg pokrova i svih slojeva krovišta te sanacija kamenih oborinskih kanala, toplinska izolacija stropa prema tavanu, kompletno fugiranje svih kamenih pročelja zgrade, zamjena postojeće rasvjete energetski učinkovitijom LED rasvjetom i ugradnja dizalice topline zrak-voda za potrebe grijanja i hlađenja cjelokupnog prostora zgrade.

Dubrovačkom gradonačelniku Matu Frankoviću prošle je godine Odluku o financiranju ovog projekta, vrijednu 479.492,42 eura, uručila ministrica kulture i medija Republike Hrvatske Nina Obuljen Koržinek, u okviru Poziva na dodjelu bespovratnih sredstava „Energetska obnova zgrada sa statusom kulturnog dobra“. Riječ je o najvišem iznosu prihvatljivih troškova uz stopu sufinanciranja od 100 posto. Iznos do ukupne vrijednosti projekta, koja iznosi 592.512,61 eura, za Dubrovački simfonijski orkestar osigurao je Grad Dubrovnik u svom ovogodišnjem proračunu.

Boravak unutar ove zgrade javne namjene nakon provedenih radova bit će znatno ugodniji i kvalitetniji. Provedbom energetske obnove ostvarit će se znatno poboljšanje njezine energetske učinkovitosti, što će se očitovati u smanjenju godišnje potrebne toplinske energije za grijanje za 20,96 posto i godišnje primarne energije za 68,24 posto, kao i u smanjenju emisije CO2 za 68,24 posto.

Naslovna fotografija: © Nikša Raguž Lučić | Grad Dubrovnik

VEZANE VIJESTI

Arena Porte de la Chapelle otvara svoja vrata u nedjelju 11. veljače

Arena Porte de la Chapelle (Adidas Arena) predstavlja novo središte sjevernog dijela francuske metropole koje će kao višenamjenski modularni prostor svojim sadržajima biti otvoren za sve stanovnike ove pariške četvrti. S kapacitetom od 8.000 sjedala dvorana će nakon Ljetnih olimpijskih i paraolimpijskih igara Paris 2024. upotpuniti mogućnosti održavanja brojnih kulturnih i sportskih događanja i natjecanja, a bit će i dom košarkaškog kluba Paris Basketball.

FZOEU objavio uvjete za sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća u 2024.

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU) na svojim mrežnim stranicama objavio je uvjete i kriterije za sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća. Građanima će tako u 2024. godini na raspolaganju biti čak 120 milijuna eura, što je do sada najveći iznos koji je država izdvojila za ove projekte.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER