Završena instalacija solarnih panela na krovu Poliklinike Opće bolnice Zadar

Izgradnja solarne elektrane na krovu zadarske Poliklinike doprinijet će sigurnosti opskrbe i zaštiti okoliša smanjenjem emisija CO2 za 65,3 tona godišnje

Projekt „Solarna elektrana Opća bolnica Zadar“ pred samim je završetkom, preostaje još puštanje u probni rad fotonaponske elektrane i održavanje završne konferencije.

Opća bolnica Zadar je u suradnji s tvrtkom EL TIM d.o.o. krajem prošle godine počela s izvođenjem radova na projektu „Solarna elektrana Opća bolnica Zadar“, financiranog u okviru provedbe programa „Energija i klimatske promjene” kroz Financijski mehanizam Europskog gospodarskog prostora za razdoblje od 2014. do 2021. godine.

 

© Opća bolnica Zadar

Ukupna površina fotonaponske elektrane s 552 panela iznosi više od tisuću četvornih metara, a uz izlaznu snagu od 226,3 kW godišnje će proizvoditi 279 063 kWh električne energije. Ukupna vrijednost radova iznosi 191.272,00 eura, a ovaj projekt imat će značajan utjecaj na energetsku održivost Opće bolnice Zadar te predstavlja korak prema njezinoj zelenijoj i ekološki odgovornoj budućnosti.

© Opća bolnica Zadar

Izgradnja solarne elektrane na krovu zgrade zadarske Poliklinike doprinijet će sigurnosti opskrbe i zaštiti okoliša smanjenjem emisija CO2 za 65,3 tona godišnje, a dodatno će smanjiti potrošnju električne energije primljene iz elektroenergetske distribucijske mreže za 19,11 posto. Puštanje fotonaponske elektrane u probni rad očekuje se u travnju ove godine.

VEZANE VIJESTI

Apel „Dobre energije“: Za više energetskih zajednica u Hrvatskoj potrebno je više dijaloga

Ususret Svjetskom danu obnovljivih izvora energija, u četvrtak se u Zagrebu održala konferencija „Dobra energija - Energetske zajednice u fokusu“ u organizaciji Zelene energetske zadruge (ZEZ) u partnerstvu s Predstavništvom Europske komisije u Hrvatskoj. Na događanju se okupilo stotinjak domaćih i europskih stručnjaka i predstavnika institucija oko teme razvoja energetskih zajednica u Hrvatskoj.

Kreće izgradnja solarne elektrane na krovu Poliklinike Opće bolnice Zadar

Današnjom početnom konferencijom u Zadru je predstavljen projekt „Solarna elektrana Opća bolnica Zadar” koji će doprinijeti sigurnosti opskrbe električnom energijom i smanjenju emisija CO2 uz istodobno smanjenje potrošnje električne energije. Projekt je financiran kroz Financijski mehanizam Europskog gospodarskog prostora u okviru Programa „Energija i klimatske promjene“.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER