Novim proširenjem Zračna luka Beč postaje još značajnije međunarodno čvorište

Bečka zračna luka proširuje Terminal 3

Zračna luka Beč nije samo važno austrijsko prometno čvorište, već i najveći poslodavac na istoku zemlje te vodeće poduzeće Donje Austrije. Broj putnika u stalnom je porastu, kvaliteta usluge oduvijek je na zavidnom nivou, a proširenjem Terminala 3 postići će se najviši međunarodni standardi.

Željno iščekivano proširenje odgovarat će površini od čak deset nogometnih terena, točnije prostoru površine 70.000 četvornih metara. Ondje će se otvoriti više od 30 novih ugostiteljskih i trgovačkih objekata, putnički saloni, nova zona sigurnosnog pregleda s najsuvremenijom tehnologijom, kao i 18 novih izlaza za autobuse za letove unutar i izvan schengenskog prostora. Pripremni radovi počeli su u srpnju prošle godine, a vrijednost proširenja Terminala 3 procjenjuje se na 420 milijuna eura.

Od lakoće presjedanja do raskošnog dizajna

Novo proširenje omogućit će i bolju vezu između svih područja Terminala 3, odnosno između izlaza C, D, F i G, čime će se putnicima znatno olakšati presjedanje. U suvremenim trgovinama i restoranima na raspolaganju će im biti najprestižniji austrijski i međunarodni brendovi, a cijeli južni produžetak odisat će ljepotama austrijske elegancije i bečke secesije.

  • Zračna luka Beč proširenjem će dobiti više od 30 novih ugostiteljskih i trgovačkih objekata © Flughafen Wien

Na putu prema pet zvjezdica

Bečkog gradonačelnika Michaela Ludwiga raduje daljnji razvoj i širenje infrastrukture terminala jer, kako i sam kaže, mnogi posjetitelji u Beč stižu upravo zrakoplovom. Zračna luka Beč prošle godine ostvarila je promet od 29,5 milijuna putnika, što je nakon rekordne 2019. godine drugi najbolji rezultat u povijesti. Matična zračna luka Austrian Airlinesa trenutačno se može pohvaliti s četiri Skytraxove zvjezdice, a novo proširenje moglo bi joj donijeti petu.

Bečka zračna luka u Schwechatu je prva „zelena” zračna luka u Europi

Održivost je također bitna stavka nadogradnje koja će se temeljiti na najnovijim tehnološkim standardima, poput visoko izolacijske fasade, optimirane toplinske izolacije i vrlo učinkovitih sustava sa slobodnim hlađenjem. Opskrba električnom energijom djelomično će dolaziti iz vlastite fotonaponske proizvodnje zračne luke, a od 2024. godišnje će se proizvoditi oko 50 milijuna kilovatsati čiste energije.

  • Zračna luka Beč proširit će se za 70.000 četvornih metara © Flughafen Wien

Kraj radova previđen je za 2027. godinu

Prilikom osmišljavanja i izgradnje ovog velebnog zdanja Beč se oslanja na visoku razinu stručnosti koristeći digitalizaciju i informacijsko modeliranje zgrada koje omogućuje praćenje cjelokupnog procesa izgradnje iz dana u dan, osiguravajući istodobno usklađenost troškova i radnog rasporeda kako bi se sve dovršilo do 2027. godine. Zračna luka Beč tako će ponosno moći stati uz bok najboljim zračnim lukama današnjice.

City of Vienna | International Offices – Zagreb / Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Zbog ovih ćete stanica metroa poželjeti (ponovno) otputovati u Napulj

Radovi na izgradnji nove stanice Capodichino linije 1 napuljske podzemne željeznice privode se kraju. Stanica će od 2024. godine središte Napulja povezivati sa zračnom lukom, a godišnje će opsluživati ​​60 milijuna putnika. Punom parom radi se i na stanicama Centro Direzionale i Tribunale, koje bi trebale biti dovršene u roku od šest mjeseci.

Zračna luka Schwechat dobila moderne kabine za spavanje

Putnici koji čekaju let u bečkoj zračnoj luci Schwechat sada se mogu opustiti i odmoriti u pametnim kabinama površine tri četvorna metra koje su opremljene ležajem, besplatnim internetom i suvremenim multimedijskim sustavom za slušanje glazbe ili gledanje filmova.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER