Dan žohara u Hrvatskom prirodoslovnom muzeju

Uz besplatan ulaz i stručna vođenja

U četvrtak, 7. lipnja 2018. u Hrvatskom prirodoslovnom muzeju obilježava se Dan žohara uz besplatan ulaz i stručno vođenje izložbom „Žohari - svijet koji ostaje“, koja se ujedno produljuje do 14. listopada 2018.

„Žohari - svijet koji ostaje“ naziv je izložbe koja je u Hrvatskom prirodoslovnom muzeju otvorena 26. listopada 2017. godine. Dosad ste ih gledali kao štetnike koji su nepoželjni gosti u vašim prostorijama, a sada ih imate priliku vidjeti izbliza i naučiti kako su i zašto na Zemlji preživjeli više od 320 milijuna godina te zašto autori izložbe dr. sc. Iva Mihoci, Petar Crnčan, dr. sc. Vlatka Mičetić Stanković i Mirna Klaić smatraju da je svijet žohara tu da ostane i puno poslije nas.

Hrvatski prirodoslovni muzej vas poziva na posjet izložbi u četvrtak, dana 7. lipnja uz besplatan ulaz i stručna vođenja svakog punog sata od 11 do 16 sati, a uz nove sadržaje izložbe u suradnji s dr. sc. Anom Klobučar iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar, posjetite i hotel za žohare s preko 6000 jedinki i saznajte što najviše vole jesti madagaskarski žohari.

Hrvatski prirodoslovni muzej / Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Zašto je pčela važnija od čovjeka?

Gostujuća izložba Hrvatskog prirodoslovnog muzeja „Zašto je pčela važnija od čovjeka?“ gostuje u Prirodoslovnom muzeju Split od 2. svibnja do 15. lipnja 2019.

Izložba: Iz ostavštine Gjure Pilara

Hrvatski prirodoslovni muzej i Muzej Brodskog Posavlja pozvaju vas na otvorenje izložbe „Iz ostavštine Gjure Pilara“ u četvrtak, 23. svibnja 2019. u 13 sati u izložbenoj dvorani Muzeja Brodskog Posavlja (Starčevićeva 40, Slavonski Brod).

Građa Hrvatskog prirodoslovnog muzeja seli na novu lokaciju

Zgrada muzeja, smještenog u spomeničkoj gornjogradskoj palači Amadeo, i dalje je neuporabljiva, a građa, s više od milijun primjeraka, od srpnja do prosinca seli se na novu lokaciju u Novom Petruševcu. Kako ne bi došlo do daljnjih oštećenja na zgradi organizirano je podupiranje stubišta i kritičnih mjesta u zgradi.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER