Polupodzemni spremnici za otpad postavljat će se i u Vinkovcima

Grad Vinkovci dobio je zeleno svjetlo za projekt kojim će se na 14 lokacija postaviti 43 polupodzemna spremnika za otpad, koji će zamijeniti postojeće kontejnere“, objavio je gradonačelnik Ivan Bosančić na Facebooku.

„Sjajne vijesti stižu nam iz naše Agencije za razvoj i investicije grada Vinkovaca VIA. Vinkovcima je odobren projekt kojim ćemo postaviti 43 polupodzemna spremnika za otpad koji će na 14 lokacija u gradu zamijeniti velike mobilne kontejnere. Opremljeni senzorima razine popunjenosti u kontroliranim uvjetima, novi podzemni spremnici lako se čiste i održavaju što će uvelike pridonijeti kvalitetnijem skupljanju i razvrstavanju otpada te podizanju higijenskih standarda u našim stambenim četvrtima.“ – objavio je vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić na svojoj Facebook stranici.

„Ovaj projekt je još jedan važan korak u strategiji Zeleni Vinkovci koju uspješno nastavljamo kako bismo novim generacijama ostavili uredniji, čistiji i učinkovitiji grad u skladu s najzelenijim europskim praksama.“ – dodao je gradonačelnik Bosančić.

Strategijom Zeleni Vinkovci poboljšat će se postojeći sustav gospodarenja otpadom, razviti nova infrastruktura te povećati svijest i znanje o važnosti prelaska na kružno gospodarstvo.

VEZANE VIJESTI

Grad Varaždin nabavlja 325 polupodzemnih spremnika za otpad

Varaždinski gradonačelnik dr. sc. Neven Bosilj i direktor tvrtke S.T.P. d.o.o. Marko Brnčić u utorak su u Gradskoj vijećnici potpisali ugovor o nabavi i isporuci polupodzemnih spremnika za prikupljanje komunalnog otpada.

Sisak krenuo s digitaliziranim sustavom odlaganja komunalnog otpada

U nazočnosti gradonačelnice Siska Kristine Ikić Baniček i Katarine Luketić, direktorice tvrtke Gospodarenje otpadom Sisak, u petak je pušten u rad prvi od 95 suvremenih polupodzemnih spremnika za odlaganje miješanog komunalnog otpada. Nabava spremnika financira se iz tekućeg poslovanja tvrtke GOS, bez kreditnog zaduženja, istaknuli su u Gradu Sisku.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER