Na krovu Gradske tržnice u Križevcima ugradit će se prva solarna elektrana ZEZ Sunca

Energetska zadruga ZEZ Sunce u ožujku 2024. otvara prvi poziv za članove

Energetska zadruga ZEZ Sunce, uz podršku Grada Križevaca i energetske zadruge KLIK, najavljuje održavanje informativnih događaja o prilici za pridruživanje projektu solarne elektrane na Gradskoj tržnici u Križevcima.

Energetska zadruga ZEZ Sunce  početkom ožujka otvara poziv za financiranje njihove prve solarne elektrane na Gradskoj tržnici u Križevcima, čiji suvlasnici i suvlasnice mogu postati svi zainteresirani građani.

Putem javnog poziva ZEZ Sunce je steklo pravo 25-godišnjeg zakupa krova Gradske tržnice u Križevcima u vlasništvu Komunalnog poduzeća Križevci, na kojem će se postaviti solarna elektrana snage 200 kW. Sredstva za izgradnju solarne elektrane u visini od 160.000 eura prikupljat će se kroz članske uloge, a članovi mogu biti pravne i fizičke osobe iz cijele Hrvatske.

Prijave za članstvo obrađivat će se po redoslijedu zaprimanja, a prednost će tijekom prvih sedam dana od otvaranja poziva ili do 50 posto prikupljenih sredstava imati pravne i fizičke osobe s područja Grada Križevaca i okolnih općina: Sveti Ivan Žabno, Sveti Petar Orehovec, Gornja Rijeka i Kalnik kako bi se što više vrijednosti projekta zadržalo lokalno.

Svi zainteresirani pozvani su na predstavljanja projekta, od kojih će se prvo održati u utorak 27. veljače u 19 sati u Kinu Križevci (Ulica Franje Tuđmana 20). Sljedeća dva predstavljanja održat će se online u četvrtak 7. ožujka u 17 sati putem platforme ZOOM i u utorak 12. ožujka u Zagrebu (ZGForum, Gajeva 27) u 18 sati.

Sudjelovanje je otvoreno za sve zainteresirane građane, a prijave se zaprimaju putem sljedećeg online obrasca.

Energija iz ove solarne elektrane prodavat će se na tržištu, a ostvarena dobit isplaćivat će se članovima te ulagati u društveno korisne projekte u području smanjenja energetskog siromaštva i zaštite okoliša, ističu u ZEZ Suncu.

 

VEZANE VIJESTI

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER