Udruga BIOM poziva na besplatnu radionicu o suzbijanju trovanja divljih životinja

Trovanje životinja je nezakonito i kažnjivo

Pozivaju se poljoprivrednici, stočari, lovci i svi zainteresirani građani da se pridruže besplatnoj radionici o suzbijanju trovanja divljih životinja koja će se održati u četvrtak 8. veljače u dvorani KIC Gospić s početkom u 19 sati.

„Nanošenje štete bioraznolikosti doprinosi izumiranju zavičajnih vrsta i narušava prirodnu ravnotežu, a tvari koje se koriste u trovanju ubijaju sve životinje koje s njima dođu u kontakt i predstavljaju opasnost za ljude. Ova sramotna i opasna praksa najkritičniji je problem u očuvanju prirode jer pogađa brojne ugrožene vrste“, ističu u udruzi Biom.

Međunarodni projekt BalkanDetox LIFE ima za cilj poboljšanje upravljanja incidentima trovanja i postizanje značajnog smanjenja smrtnosti pogođenih divljih vrsta životinja kroz suradnju s različitim nacionalnim i međunarodnim dionicima, kao i osvijestiti javnost o ovom problemu.

Udruga Biom jedan je od projektnih partnera, a u četvrtak 8. veljače u Kulturno informativnom centru u Gospiću s početkom 19 sati organizira besplatnu radionicu o suzbijanju trovanja divljih životinja.

Pozivaju se poljoprivrednici, stočari, lovci i svi zainteresirani građani da se pridruže ovoj radionici i saznaju više o ovoj važnoj temi koja se tiče svih nas.

 

VEZANE VIJESTI

Europski jež osvaja njemačke billboarde

U posljednjih nekoliko tjedana diljem Njemačke mogu se vidjeti brojni plakati s ježom - životinjom 2024. godine. Nacionalnom kampanjom želi se skrenuti pozornost na važnost zaštite ove ugrožene divlje vrste, a građani se pozivaju na sudjelovanje dostavom fotografija i informacija o staništima s ciljem praćenja stanja populacije ježeva.

Božićni horor - lički trovači ponovno u akciji!

Otkriven je novi pokušaj trovanja divljih životinja na području Mazina. Mrtvo tele napunjeno vrlo opasnim otrovom postavljeno je u pokušaju ubijanja vukova, no predstavlja veliki rizik za život svih divljih i domaćih životinja, ali i ljudi!

BalkanDetox LIFE: Novi projekt protiv ilegalnog trovanja divljih životinja

Cilj projekta koji financira program LIFE Europske unije je podizanje svijesti i jačanje nacionalnih kapaciteta za borbu protiv problema trovanja divljih životinja u zemljama Balkana. Trovanje je jedan od najvažnijih uzroka smrtnosti i smanjenja populacije brojnih ugroženih i zaštićenih vrsta.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER