Pametna dvorišna posuda za vodu izrađena u obliku divovske kapi kiše

Sakupljanje kišnice

Raindrop (kišna kap) je proizvod nizozemskog dizajnera Bas van de Veera i najnovija verzija pouzdanog spremnika za sakupljanje kišnice i uštedu vode.


Raindrop (kišna kap) je spremnik za kišnicu koju je dizajnirao nizozemski dizajner Bas van de Veer još 2009. godine, a nizozemska tvrtka Elho počela ga je proizvoditi 2011. godine. Novi, redizajnirani proizvod, novih boja, finije izrade i s više kompatibilnosti s priključcima za vodu, predstavljen je na sajmu Spoga Gafa u Kölnu u rujnu 2017. godine.


Van der Veer je redizajnirajući ovaj proizvod proveo opsežna istraživanja o korištenju vode za kućanstvo, identificirajući potencijalne mogućnosti sakupljanja i pohrane vode.


„Projekt je započeo sa željom da se dizajnira proizvod koji pridonosi ljepšem izgledu vrta i okućnice, a kako je riječ o sakupljanju kišnice, pokušao sam to učiniti na najpovoljniji i najelegantniji način“, izjavio je Bas van de Veer za Mashable.


Ručno izrađen u Nizozemskoj, Raindrop sakuplja vodu s krova putem vlastitog odvodnog kanala, a pri dnu spremnika nalazi se ventil za crijevni priključak. Spremnik je također opremljen i dodatnom malom posudom za zalijevanje.


Važno je napomenuti kako Raindrop ne služi za sakupljanje filtrirane pitke vode, već isključivo za sakupljanje kišnice za potrebe zalijevanja cvijeća i vrta.


Cijena ovog proizvoda je oko 250 eura, a na europskom će tržištu biti dostupan 2018. godine u odabranim vrtnim centrima, trgovinama i online trgovinama.

 

Proizvode Studio Bas van der Veer možete pogledati na ovom linku.

VEZANE VIJESTI

1. Međunarodni kongres voda H2O SUMMIT

Međunarodni kongres voda H2O SUMMIT održat će se u hotelu Lone u Rovinju od 18. do 21. travnja 2018. godine. Polazeći od činjenice kako je voda najvažnije materijalno dobro potrebno čovjeku, najvažniji resurs koji posjeduje Hrvatska, koje je djelovanjem čovjeka i najviše ugroženo, utemeljen je H2O SUMMIT, kao prvi i jedinstveni događaj te vrste u zemljama u okruženju.

Sigurnija voda za piće za sve Europljane

Revidiranim europskim zakonodavstvom koje je EK predložila 1. veljače poboljšat će se kvaliteta vode za piće i pristup vodi te će se bolje informirati građane. Europljanima na taj način treba osigurati da vodu iz slavine, sigurnu za konzumaciju, mogu piti i na gradskim ulicama i u javnim zgradama, a u svim ugostiteljskim objektima potrebno je poticati konzumaciju vode iz slavine.

Eko karta Grada Zagreba

Riječ je o operativnom alatu koji nudi uvid u čimbenike okoliša i njihov utjecaj na zdravlje. Rezultati ispitivanja klimatskih promjena imaju za cilj još kvalitetniju brigu o ljudskom zdravlju.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER