Osim prekrasne prirode, u PP Lonjsko polje očekuju vas i brojna događanja

Radionice, glazbeni nastupi i sportska događanja samo su dio onoga što vas idućih mjeseci očekuje u Parku prirode Lonjsko polje, a tijekom cijelog ljeta možete za vikend izlet odabrati plovidbu čamcima na solarni pogon, vidjeti nagrađivane vidikovce ili provesti cijeli dan biciklirajući prekrasnom prirodom Lonjskog polja.

Lipanj rezervirajte za Repušničke susrete i Dan sela Čigoč – Štrokovo. Repušnički susreti obilježavaju se u Posjetiteljskom centru Repušnica 3. lipnja, a Dan sela Čigoč u Posjetiteljskom centru Čigoč 24. lipnja. Ove turističko-kulturne manifestacije bogate su raznim folklornim priredbama, glazbenim programom te edukativnim radionicama gdje posjetitelji doznaju zanimljivosti o Lonjskom polju.

Dana 26. kolovoza dođite u Posjetiteljski centar Osekovo za vrijeme trajanje manifestacije Susreti na rijeci Lonji gdje ćete osjetiti pravu simbiozu čovjeka s prirodom, ova manifestacija iz godine u godinu okuplja sve više gostiju.

Sada već tradicionalna sportska manifestacija RangerRUN ove godine doživjet će svoje treće izdanje.  Pod sloganom „Probudi Rangera u sebi!“ 16. rujna 2023. godine prijavite se i trčite s ciljem promicanja zaštite prirode i buđenje svijesti o očuvanju prirodnih ljepota.

Dani graditeljske baštine u Krapju danas su dobro poznata manifestacija izvornog narodnog folklora, glazbe, tradicije i običaja jasenovačke Posavine. Ovogodišnji Dani europske baštine u Krapju održat će se 23. rujna s ciljem prenošenja kulturnog i povijesnog nasljeđa na mlađe generacije. Uz edukativne i zabavne sadržaje posjetitelji će moći uživati u promociji različitih tradicijskih obrta, tradicijskog ribolova te uživati u gastronomskoj ponudi poznatom specijalitetu ovoga kraja šaranu na rašljama. Posebnost ovog malog sela krije se u starim drvenim kućama građenim od hrasta lužnjaka bez i jednog čavla te uglova povezanih u hrvatski ili njemački vez. Graditeljska baština i stambene građevine odraz su nedjeljivosti i suživota ljudi i prirode, a na vama je otkriti posebnost ovoga malenog mjesta i osjetiti dašak prošlosti koju nudi ova kulturna manifestacija, poručuju iz PP Lonjsko polje.

VEZANE VIJESTI

Dođite na Noć noćnih leptira

Jeste li ikada sreli noćne leptire? Zanima li vas koliko ih ima, čime se hrane, kako se skrivaju od grabežljivaca ili kako noću pronalaze jedni druge? Odgovore na ova i mnoga druga pitanja možete saznati na Noći noćnih leptira.

Ne znate kamo za vikend? U Park prirode Lonjsko polje!

Park prirode Lonjsko polje nudi mnoštvo sadržaja u sklopu svoje posebne ponude „Vikend program“. U Čigoču, europskom selu roda možete čuti zanimljivosti o rodama i njihovom suživotu sa stanovnicima ovog pitoresknog mjesta. S obzirom da rode dolaze krajem ožujka, proljeće je savršena prilika da se upoznate s njima.

Sve više posjetitelja u Parku prirode Lonjsko polje

Park prirode Lonjsko polje u prvih šest mjeseci bilježi porast posjećenost od 150 % u odnosu na isto razdoblje prošle godine i to najviše domaćih posjetitelja. No ipak, u Parku se primjećuje i povratak inozemnih posjetitelja, ponajviše Nijemaca i Francuza.

PP Lonjsko polje bogatiji za posjetiteljski centar „Crna roda”

Predstavnici Javne ustanove „Park prirode Lonjsko polje” s partnerima u provedbi projekta „Povećanje privlačnosti i obrazovnog kapaciteta Parka prirode Lonjsko polje izgradnjom posjetiteljskog centra „Crna roda” Osekovo”, Sisačko-moslavačkom županijom i Gradom Popovača, održali su konferenciju na kojoj je obilježen završetak izgradnje i opremanja Posjetiteljskog centra „Crna roda”.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER