U karlovačkoj Aquatici otvorena „Zelena knjižnica“

Cilj je spojiti knjigu i prirodu, ali i podići svijest o važnosti očuvanja okoliša

Karlovački slatkovodni akvarij Aquatika postao je bogatiji za još jedan sadržaj. Riječ je o projektu „Zelena knjižnica“ koji je realiziran u suradnji s Gradskom knjižnicom „Ivan Goran Kovačić“ Karlovac.

U srijedu 12. travnja u Javnoj ustanovi Aquatika – Slatkovodni akvarij Karlovac otvorena je „Zelena knjižnica“. Riječ je o izdvojenom pogonu Gradske knjižnice „Ivan Goran Kovačić“ Karlovac, u kojem će svi njeni članovi moći posuđivati građu na temu ekologije, biologije i zoologije. U knjižnici je uređen i poseban dječji kutak.

„Zelena knjižnica“ će za sve korisnike biti otvorena svake subote od 8 do 13 sati, kada će se organizirati razne radionice za djecu i zanimljiva gostovanja. Tako će se već u subotu 15. travnja u 11 sati održati promocija knjige „Zelen“ Željke Klemenčić.

Knjižnica pokriva prirodoslovne teme čime se izvrsno uklapa u područje rada Aquatike kao ustanove čija je misija promocija slatkovodne bioraznolikosti.

VEZANE VIJESTI

Napreduju radovi na obnovi i pošumljavanju rimskog parka Centocelle

U prvoj fazi obnove i intenzivnog pošumljavanja Parka Centocelle u istočnom dijelu Rima posadit će se 570 stabala različitih vrsta. Druga faza završit će se do 2026. godine, a uključuje završetak reorganizacije mreže staza i prilaza te unapređenje korištenja parka za sportske i rekreacijske aktivnosti.

Nova Gradska knjižnica Rijeka otvara se 21. prosinca

Prva prava zgrada Gradske knjižnice Rijeka, koja s Dječjom kućom čini jedinstvenu cjelinu, prostire se na 5 000 četvornih metara. Na četiri kata nudit će bogate sadržaje poput odjela za mlade, katove za književnost, znanost i publicistiku te stvaralačke prostore.

Let's Go Green! 1. međunarodna konferencija o zelenim knjižnicama

Zelene i održive knjižnice noviji su segment i pravac u knjižničarstvu, a djeluju s ciljem edukacije svojih korisnika, odnosno promocije i popularizacije održivog razvoja, proizvodnje organske hrane, zaštite prirode, alternativnih izvora energije te zelenih tehnologija, arhitekture i inovacija

NSK Zagreb: tribina Kako čuvamo zrak koji udišemo

U petak, 14. prosinca u 12:00 sati u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu održat će se treća tribina iz ciklusa OdrŽive tribine Let’s Go Green!, pod nazivom Kako čuvamo zrak koji udišemo.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER