NSK Zagreb: tribina Kako čuvamo zrak koji udišemo

Ciklus OdrŽivih tribina Let’s Go Green!

U petak, 14. prosinca u 12:00 sati u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu održat će se treća tribina iz ciklusa OdrŽive tribine Let’s Go Green!, pod nazivom Kako čuvamo zrak koji udišemo.

U petak 14. prosinca 2018. godine u 12:00 sati u Odjelu Zaštita i pohrana Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu održat će se tribina pod nazivom Kako čuvamo zrak koji udišemo. Ovo je treća iz ciklusa OdrŽive tribine Let’s Go Green! koje u sklopu projekta Zelena knjižnica za zelenu Hrvatsku organizira Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu u suradnji s Odjelom Zaštita i pohrana NSK te Radnom grupom za zelene knjižnice Hrvatskog knjižničarskog društva (HKD).

Treća se tribina organizira povodom obilježavanja Međunarodnog dana planina koji se odlukom Ujedinjenih naroda u svijetu obilježava 11. prosinca i kojim se želi ukazati na presudnu ulogu planina  u održavanju ekosustava, njihovu osjetljivost na klimatske promjene te nužnost podizanja svijest o njihovoj važnosti.

Uvod u tribinu pod nazivom Kvaliteta unutarnjeg zraka u klimatiziranim prostorima održat će prof.dr.sc. Igor Balen, predstojnik Zavoda za termodinamiku, toplinsku i procesnu tehniku na Fakultetu strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu. U nastavku tribine slijede predavanje pod nazivom  Kvaliteta zraka – uzroci i posljedice Martina Belavića, mag. phys. iz Državnog hidrometeorološkog zavoda te predavanje Kako digitalno doba pomaže u očuvanju zraka koji udišemo Tomislava Bronzina, mag.ing.elektrotehnike, i Gabrijele Vratarić iz ICT i konzultantske tvrtke CITUS.

U sklopu Tribine, svoju će autorsku eko poeziju interpretirati Stevo Leskarac, djelatnik Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu.

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Humanitarna akcija i kićenje ekološkog bora u NSK Zagreb

U organizaciji Radne grupe za zelene knjižnice Hrvatskoga knjižničarskog društva (HKD), Odjela Zaštita i pohrana Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu te Sindikalne podružnice Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, dana 20. prosinca u 11.30 sati u malom predvorju Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu održava se humanitarna akcija i kićenje ekološkog bora, uz preuzimanje prigodnih recikliranih proizvoda – božićnih ukrasa Učeničke zadruge DAR-MAR.

Let's Go Green! 1. međunarodna konferencija o zelenim knjižnicama

Zelene i održive knjižnice noviji su segment i pravac u knjižničarstvu, a djeluju s ciljem edukacije svojih korisnika, odnosno promocije i popularizacije održivog razvoja, proizvodnje organske hrane, zaštite prirode, alternativnih izvora energije te zelenih tehnologija, arhitekture i inovacija

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER