Novi tricikli za djelatnike varaždinske Čistoće

Ukupno je isporučeno šest tricikala

Djelatnicima varaždinske Čistoće koji svakodnevno brinu o čistoći gradskih ulica dana 2. ožujka predana su nova kolica – tricikli za pometače ulica.

Primopredaji kolica za čistaće ulica prisustvovao je i gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj koji je pohvalio rad uličnih čistaća: „Svi koji dođu u Varaždin pohvale njegovu čistoću i urednost. Dio je to naše varaždinske kulture ali i rezultat rada ovih vrijednih ljudi. Stara kolica koristila su se već više od 20 godina i bilo je vrijeme za zamjenu novim i sigurnijim triciklima. Ona će olakšati rad čistaćima pa će i naše ulice nadalje ostati čiste. Trošak za nova kolica je mali, a efekt njihove upotrebe uz vrijedan rad ovih ljudi je svakodnevno vidljiv građanima i gostima Varaždina.“

Isporuci tricikala prisustvovali su direktor Čistoće Zoran Svetec te zamjenik direktora Saša Avirović, izvijestili su iz Grada Varaždina.

Kolica, tricikle za ulične pometače, isporučila je tvrtka Alfateh iz Rijeke, specijalizirana za proizvodnju komunalne opreme i manjih vozila. Tricikli mogu prevoziti kantu zapremnine 240 litara, opremljeni su mjenjačem brzina koji uvelike olakšava prijevoz tereta, imaju ergonomska sjedala, a uz kočnice i svjetla pružaju veću sigurnost djelatnicima. Isporučeno je ukupno šest kolica po ukupnoj cijeni od 6.183 eura (bez PDV-a).

Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

U Varaždinu otvoreno Reciklažno dvorište 2

Novo reciklažno dvorište u ponedjeljak su službeno pustili u rad gradonačelnik Varaždina dr. sc. Neven Bosilj i Zoran Svetec, direktor gradske tvrtke Čistoća, ovlaštenog davatelja usluge, odnosno tvrtke koja je preuzela upravljanje reciklažnim dvorištem, izvijestili su iz Grada Varaždina.

U Varaždinu počelo postavljanje polupodzemnih spremnika

Novi pametni spremnici bit će opremljeni senzorima za očitavanje podataka o količinama odloženog otpada svakog pojedinog korisnika, odnosno kućanstva, čime će varijabilni dio računa za uslugu prikupljanja otpada biti proporcionalan volumenu stvarno preuzetog miješanog komunalnog otpada.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER