Novi hoteli za kukce postavljeni u Gornjem Hrašćanu i Čakovcu

Kad se vrijedne ruke slože, sve se može...

Tijekom prošle godine međimurski čuvari prirode postavili su nekoliko novih hotela za kukce, a u studenom su postavljena još dva i to u Područnoj školi Gornji Hrašćan i Domu za starije i nemoćne osobe u Čakovcu.

U izradi i postavljanju dva hotela za kukce pomogli su osnovnoškolci Područne škole Gornji Hrašćan te korisnici Doma Novinščak, što potvrđuje da u misiji očuvanja i brige za korisne kukce nisu bitne godine ni dob, već dobra volja. U novim hotelima za kukce u Gornjem Hrašćanu i Čakovcu prezimile su bubamare, pauci, strizibube, solitarne pčele i drugi korisni kukci.

Sudionici aktivnosti u organizaciji Međimurske prirode – Javne ustanove za zaštitu prirode uputili su apel javnosti: „Čuvajmo korisne kukce, a osobito pčele. One su dar prirode!“.

Tijek izgradnje hotela za korisne kukce pogledajte u priloženom videozapisu.

VEZANE VIJESTI

Zašto su u dva zadarska parka namjerno ostavljene nepokošene površine?

Javna ustanova Natura Jadera i komunalna tvrtka Nasadi d.o.o. Zadar provode aktivnost „Neka parkovi zazuje“ s ciljem podizanja svijesti o važnosti oprašivača. U Perivoju Vladimira Nazora i Perivoju Vrulje namjerno su ostavljene manje nepokošene površine čime je osigurana cvatnja divljeg cvijeća potrebnog za prehranu raznolikih „zujalica“, vrijednih oprašivača.

Novi hoteli za kukce u Čakovcu i Hodošanu

Međimurski čuvari prirode Ivana Horvat i Antonio Krušelj, u utorak 23. svibnja postavili su čak četiri hotela za kukce uz pomoć srednjoškolaca i osnovnoškolaca. Tri hotela postavljena su u Hodošanu, a jedan kod Gospodarske škole Čakovec.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER