Prodavaonice dm-a diljem Hrvatske od sada koriste isključivo zelenu energiju!

dm je u potpunosti prešao na zelenu energiju čime daje svoj doprinos smanjenju emisija CO2 i očuvanju okoliša

U 2023. godini dm je nastavio s ulaganjima u povećanje energetske učinkovitosti te je pristupio programu ZelEn zahvaljujući kojem 100 posto energetskih potreba podmiruje isključivo korištenjem energije proizvedene iz obnovljivih izvora.

„Uz odgovornu proizvodnju dm marke te kontinuiranu optimizaciju proizvodnih procesa, prijelaz na korištenje energije iz obnovljivih izvora predstavlja važan dio dm-ove strategije smanjenja utjecaja kojeg naše poslovanje ima na okoliš. Ponosni smo što smo dio ove zelene priče koja dm-u omogućuje da nastavi svoj dugogodišnji put prema još održivijem korištenju prirodnih resursa u svim aspektima našeg poslovanja“, izjavio je Branko Zvonarić, prokurist i voditelj resora Ekspanzije u dm-u.

  • Branko Zvonarić, prokurist i voditelj resora Ekspanzije u dm-u / Foto: dm

dm sve svoje energetske potrebe podmiruje isključivo iz obnovljivih izvora

Samo u prošloj poslovnoj godini dm je iz solarne energije u Upravno-distributivnom centru u Zagrebu proizveo 588 MWh električne energije za vlastitu potrošnju te je umanjio emisije CO2 za 338 tona. Program ZelEn omogućit će dm-u dodatno smanjenje emisija jer su njime obuhvaćene i prodavaonice dm-a diljem Hrvatske koje od sada koriste isključivo energiju proizvedenu iz obnovljivih izvora energije, ističu u dm-u.

Prvu solarnu elektranu dm je postavio 2014. godine na krov Upravno-distributivnog centra, a širenjem poslovanja i prodajne mreže dm je nastavio razvijati i svoju strategiju učinkovitog upravljanja resursima. Tako je, u sklopu projekta poboljšanja energetske učinkovitosti Upravno-distributivnog centra i logističkog centra u Zagrebu, dm postavio dodatne fotonaponske panele na krovne plohe građevina te je zamjenom postojećih tehnoloških rješenja poput kotlovnice i sustava rasvjete novim, održivijim tehnologijama smanjio potrošnju energije za više od 27 posto.

>>> Pročitajte još >>> dm s više od 800.000 kuna podržava projekte koji doprinose zaštiti okoliša i prirode

ZelEn je program HEP Opskrbe čiji je cilj promicanje ekološkog pristupa proizvodnji i afirmiranje održivih izvora energije. Doprinos očuvanju okoliša ZelEn osigurava i putem Fonda u koji se uplaćuju sva sredstva od prodaje, a kojim HEP Opskrba podržava realizaciju projekata iz područja obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti za potrebe socijalno osjetljivih kategorija korisnika usluga javnog sektora, kao što su vrtići, škole, domovi i slične institucije.

Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

U Bolu otvorena konferencija DANI SUNCA 2023.

U četvrtak je u Bolu na Braču počela dugo očekivana druga međunarodna konferencija DANI SUNCA 2023. Dvodnevna konferencija okupila je 400 sudionika, više od 60 predavača i panelista.

Vlasnici kuća u Italiji sada mogu besplatno instalirati fotonaponske sustave

Talijanska vlada je povećala potpore za energetsku obnovu zgrada i projekte nadogradnje obnovljivih izvora energije, uključujući fotonaponske sustave i sustave za pohranu energije za koje će se umjesto dosadašnjih 50 od sada financirati 110 posto troškova! To je tek dio nove uredbe talijanske vlade koja je prošlog tjedna izglasala paket mjera za oživljavanje gospodarstva kao odgovor na krizu COVID-19.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER