Dok obavljate kupovinu na parkiralištu možete besplatno puniti svoj električni automobil

Kaufland otvorio jubilarnu 40. poslovnicu u Hrvatskoj koja je sagrađena prema visokim ekološkim standardima

Suvremena 40. poslovnica Kauflanda u zagrebačkoj gradskoj četvrti Bukovac ima sustav za održivo gospodarenje otpadom, koristi otpadnu energiju za grijanje, a ugrađen je i sustav za nadzor potrošnje struje i vode.

U Barutanskom jarku Kaufland svojim kupcima nudi 159 parkirališnih mjesta, a kako i priliči parkiralištu jedne suvremene trgovine, kupcima su na raspolaganju i dvije punionice za električne automobile u kojima je napajanje električnih limenih ljubimaca potpuno besplatno.

Kaufland mnogo truda ulaže u brigu o zaposlenicima koji su za ovo poduzeće uvijek na prvom mjestu, što dokazuje i više od 200 m2 prostora unutar poslovnice namijenjenog samo zaposlenicima Kauflanda. Za zaposlenike je osigurana velika prostorija za odmor od 42 m2 te terasa od 22 m2.

  • Zaposlenicima Kauflanda na raspolaganju je više od 200 m2 prostora unutar nove poslovnice / Foto: Kaufland Hrvatska

Osim o zaposlenicima, Kaufland kontinuirano brine i o najmlađima u lokalnoj zajednici. Kroz projekt „Kaufland škola voća i povrća“ svaka poslovnica Kauflanda već četvrtu godinu za redom donira svježe voće i povrće partnerskim školama svaki tjedan, tijekom cijele školske godine. Kaufland Barutanski jarak trenutno je u potrazi za svojom susjednom partnerskom školom i na samom izlazu iz poslovnice nalaze se prozirne glasačke kutije u koje kupci mogu ubaciti glasački listić koji će dobiti na blagajni te tako mogu glasati za jednu od ponuđenih susjednih osnovnih škola. Glasanje traje do 30. rujna nakon čega se pobjednička škola uključuje u donacijski program.

  • Kaufland Hrvatska je prvi trgovački lanac koji je odlučio ukloniti lagane plastične vrećice iz prodaje od 1. siječnja 2020., a povukao je i jednokratno plastično posuđe te pribor za jelo, kao i plastične štapiće i slamke te ih je zamijenio alternativnim održivim rješenjima poput proizvoda od papira, drva, šećerne trske i dr. Za voće i povrće kupci mogu koristiti tanke plastične vrećice s debljinom stijenke do 15 mikrona koje još uvijek nisu uklonjene kako bi se izbjeglo povećanje plastičnih pakiranja. / Foto: Kaufland Hrvatska

Povodom otvorenja Kauflanda Barutanski jarak organiziran je niz aktivnosti u poslovnici, ali i izvan nje. Posjetitelje tako očekuju dobro poznati filmski likovi koji će im pomagati prilikom kupovine i ukazivati na akcije i proizvode koji bi im se mogli svidjeti. Postavljeno je i omiljeno kolo sreće na kojem će kupci moći osvojiti zanimljive nagrade. Vikend 19. i 20. rujna rezerviran je za aktivnosti na otvorenom i predstave kazališta Žar ptica za najmlađe koje se održavaju oba dana u 10 i 16 sati. 

Radno vrijeme nove poslovnice Kauflanda na adresi Barutanski jarak 54 je od ponedjeljka do subote od 7 do 22 sata, a nedjeljom radi od 7 do 21 sat.

Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Strasburški toranj Elithis prva je stambena zgrada pozitivne energije na svijetu

Toranj TED (La Tour Elithis Danube) u Strasbourgu rezultat je arhitektonske ambicije i energetskih inovacija. Ovaj toranj „pozitivne energije“ sa svojih 60 stambenih jedinica i 56,7 metara visine utjelovljuje karakteristike održivog grada budućnosti kojoj je tvrtka XTU Architects posvećena od svog osnutka.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER