Nova električna vozila za istraživanje Parka prirode Lonjsko polje

U ponudi od travnja ove godine

Javna ustanova Park prirode Lonjsko polje preuzela je deset naručenih električnih golf vozila od tvrtke Wawa d.o.o. čime je proširila turističku ponudu u Posjetiteljskim centrima Repušnica i Osekovo.

Nabavu električnih golf vozila s 80 % sredstava sufinancirao je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, dok su gradovi Kutina i Popovača sudjelovali s po 10 % sredstava. Zadovoljstvo nabavom vozila istaknuli su i gradonačelnik Popovače Josip Mišković te gradonačelnik Kutine Zlatko Babić uz zahvalu Fondu za dodijeljena sredstva.

Javna ustanova Park prirode Lonjsko polje posjetiteljima je prezentirala probnu vožnju električnim golf vozilima u ožujku i travnju 2021. godine u Posjetiteljskom centru Repušnica. Električna golf vozila uz ispunjavanje ekoloških zahtjeva za očuvanjem prirode i korištenja električne energije pogodna su za prometovanje Parkom jer su bešumna i ne ometaju životinje koje obitavaju na području Lonjskoga polja.

„Tražili smo ekološki prihvatljivo prijevozno sredstvo za potrebe vođenih obilazaka Parka prirode Lonjsko polje te odlazaka do novih vidikovaca u Repušnici i Osekovu, a istodobno posjetiteljima, vožnjom eklektičnim golf vozilima kroz Lonjsko polje, nudimo novu atraktivnu uslugu.“ - izjavio je v.d. ravnatelj Javne ustanove Park prirode Lonjsko polje Damir Culjak.

  • Foto: PP Lonjsko polje

„S obzirom na veliku površinu Lonjskog polja ova vozila omogućit će posjetiteljima jednostavan i siguran način pronalaska željenih lokaliteta, a uz prekrasan krajolik idealna su kombinacija za istraživanje i potpuno prepuštanje ljepotama prirode. Vjerujem da će se gosti Parka rado služiti električnim vozilima jer vožnja poljem nudi nezaboravno iskustvo i druženje s autohtonim pasminama uz bogatu floru i faunu“, dodala je direktorica Turističke zajednice grada Kutine Ivana Grdić.

Nova električna vozila bit će u turističkoj ponudi u Posjetiteljskim centrima Repušnica i Osekovo od travnja ove godine.

Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Početkom lipnja diljem Češke održava se „Vikend otvorenih vrtova“

Više od 200 privatnih perivoja i vrtova diljem Češke otvorit će se za javnost u subotu 10. i nedjelju 11. lipnja 2023. Posjetiteljima će se tijekom dva navedena dana omogućiti pristup brojnim privatnim lokacijama, uključujući dvorce, povijesna groblja, samostane, arboretume, botaničke vrtove, rasadnike i farme cvijeća.

Otvorene tri nove promatračnice u PP Lonjsko polje

U sklopu projekta Povećanje privlačnosti i obrazovnog kapaciteta Parka prirode Lonjsko polje izgradnjom posjetiteljskog centra „Crna roda“, Park prirode Lonjsko polje obogatio je svoju turističku ponudu s tri nove promatračnice koje dodatno privlače posjetitelje u Lonjsko polje. Svaka od njih je atraktivni foto kutak za posjetitelje.

Sve više posjetitelja u Parku prirode Lonjsko polje

Park prirode Lonjsko polje u prvih šest mjeseci bilježi porast posjećenost od 150 % u odnosu na isto razdoblje prošle godine i to najviše domaćih posjetitelja. No ipak, u Parku se primjećuje i povratak inozemnih posjetitelja, ponajviše Nijemaca i Francuza.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER