Berlin planira uvođenje teretnih tramvaja

Ekološki prihvatljiv prijevoz robe tramvajem

Berlinski Senat razmatra mogućnost uvođenja teretnih tramvaja kako bi se prijevoz robe u glavnom njemačkom gradu u što većoj mjeri mogao organizirati na ekološki prihvatljiv način. Iako je u Berlinu ova ideja tek u začetku, neki drugi njemački i europski gradovi već je naveliko razvijaju.

Kako bi se teretni promet u Berlinu što više prebacio na željeznicu, Senat istražuje može li se prijevoz robe u skoroj budućnosti obavljati tramvajima. Nova studija nadovezuje se na raniji projekt „Rail City Logistics“ prema kojem bi se teretni prijevoz obavljao berlinskom mrežom tranzitnog željezničkog sustava S-Bahn. Istraživanjima provedenima u sklopu navedenog projekta prikupljeni su već brojni korisni podaci, primjerice, o najboljim lokacijama i potrebnom vremenu za utovar robe, ali i uočeni problemi koji se mogu očekivati pri ovakvom načinu prijevoza.

Ipak, u Berlinu se nadaju kako će se postojećom tramvajskom mrežom osim putnika uskoro moći prevoziti i roba, za što se posebno zalaže stranka Ljevice (Die Linke). Pritom se posebno ističu ohrabrujući primjeri iz drugih europskih i njemačkih gradova te se očekuje kako bi teretni tramvaji ili na drugi način organiziran prijevoz robe tramvajima mogli značajno doprinijeti smanjenju prometnih gužvi u automobilskom prometu, ali i smanjenju emisija iz prometa. Naravno, sve to pod uvjetom da ne utječu na putnički promet. Berlin ima razgranatu tramvajsku mrežu koja se konstantno širi, a prilikom planiranja novih tramvajskih postaja naglašava se kako je od samog početka potrebno razmotriti njihov potencijal za prijevoz robe.

Iskustva drugih gradova

U Zürichu se, primjerice, glomazni otpad iz grada odvozi tramvajem još od 2003. godine, dok se u Schwerinu, glavnom i drugom po veličini gradu savezne pokrajine Mecklenburg-Zapadno u sjeveroistočnom dijelu Njemačke, paketi DHL-a od kraja listopada prevoze tramvajima. U tom se gradu svakog dana oko 450 pošiljaka prevozi do pet tramvajskih postaja u središtu grada, odakle se prebacuju do tamošnjih punktova za preuzimanje. U Frankfurtu na Majni također se provodi pilot projekt kojim se roba prevozi tramvajima, dok je bečki javni prijevoznik Wiener Linien prošle godine proveo studiju izvodljivost projekta kojim bi se paketi preuzimali na tramvajskim postajama. U prvoj fazi analizirao se protok putnika kako bi se utvrdile odgovarajuće tramvajske linije i postaje na kojima bi se postavili pretinci s pošiljkama, a prve isporuke očekuju se od 2024. godine.

Ideja za uvođenje tramvajskog prijevoza tereta nije nova ni u Berlinu. Bivši DDR je za tu namjenu tramvaje koristio još 1980-ih, a takav se način prijevoza robe prestao obavljati 1990. godine.

Prošle godine berlinski javni prijevoznik Berliner Verkehrsbetriebe (BVG) istraživao je mogućnost ugradnje standardiziranih kontejnera za prijevoz robe u tramvajima, umjesto uvođenja dodatno priključenih teretnih vagona. Ispitivanja su se provodila u spremištima tramvaja i zaustavljena su nakon uočenih problema. Naime, pokazalo se da bi takav način prijevoza tereta oduzeo prostor predviđen za osobe s invaliditetom i dječja kolica. Osim što ne smije zauzimati prostor putnicima, utovar robe mora biti vrlo brz, a na mnogim tramvajskim stajalištima nema dovoljno prostora za postavljanje pretinaca za pakete. Pokazalo se i kako su teško izvedivi isključivo teretni tramvaji, posebno u noćnim satima, čime bi se utjecalo na veću opterećenost linija podzemne željeznice.

S.F. / Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Berlin i Pariz se krajem 2023. povezuju izravnom željezničkom linijom

Petnaest godina suradnje najvećih europskih željeznica – francuskog SNCF-a i njemačkog Deutsche Bahna, rezultiralo je prijevozom gotovo 25 milijuna putnika. Ova značajna obljetnica bila je prigoda za posebnu ponudu karata po izuzetno povoljnim cijenama, ali i najavu nove izravne linije između dva glavna europska grada.

Berlin nastavlja sa širenjem tramvajske mreže

U južnom dijelu Berlina nalaze se gusto naseljene stambene četvrti i poslovne zone koje još uvijek nisu dostupne tramvajskim linijama. Odjel berlinske senatske uprave za zaštitu okoliša, mobilnost, zaštitu potrošača i klime trenutno utvrđuje rutu nove tramvajske linije kojima će se povezati berlinski okruzi Treptow-Köpenick i Neukölln.

Dostava paketa na klimatski prihvatljiv način

Bečki javni prijevoznik Wiener Linien provodi studiju izvedivosti pilot-projekta u okviru kojeg bi transport paketa preuzeli putnici u tramvaju. Ovakvim bi se načinom dostave u austrijskom glavnom gradu smanjio promet motornih vozila, a time i emisije ugljikovog dioksida. Sljedeća dva mjeseca građani mogu sudjelovati u anketi koja bi trebala pokazati može li se ideja realizirati.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER