Sve što želite ovog Božića su puhane božićne kuglice od murano stakla

Unikatni ukrasi mogu se kupiti u suvenirnici Muzeja antičkog stakla u Zadru

Tražite idealan poklon i lijep ukras za bor? Muzej antičkog stakla u Zadru prvi put u svojoj ponudi unikatnih suvenira ima puhane božićne kuglice od murano stakla!

Ručno rađeni unikatni ukrasi – puhane božićne kuglice od murano stakla – od sada se mogu kupiti u suvenirnici Muzeja antičkog stakla u Zadru. Riječ je o novoj kolekciji suvenira, staklenim kuglicama zadarske umjetnice Antonije Gospić, poznate dizajnerice nakita, majstorice staklarice i staklopuhačice u Muzeju antičkog stakla u Zadru.

 

© Marin Gospić / Muzej antičkog stakla u Zadru

Ove lijepe staklene kuglice mogu se kupiti po cijeni od 113 kuna ili 15 eura (1 euro = 7,53450 kuna) i to isključivo u suvenirnici Muzeja antičkog stakla u Zadru. U suvenirnici se može pronaći jedinstvena i bogata ponuda unikatnih ručno rađenih staklenih suvenira i nakita te predmeta nastalih u tehnici fuzije. Uglavnom su to kopije i reprodukcije različitih staklenih arheoloških predmeta (artefakata) koje su nastale u specijaliziranim staklarskim radionicama tijekom demonstracija za posjetitelje. Tako u suvenirnici možete pronaći razne replike rimskih staklenih vrčeva, boca, čaša, urneta i balzamarija. Cjelokupnu suvenirsku ponudu nadopunjuju razne publikacije - mnogobrojni katalozi, monografije i stručni časopisi. Ono što ovu suvenirnicu čini posebnom jest činjenica da su svi suveniri ručni rad muzejskih staklopuhača, izrađeni od stakla različitim metodama i tehnikama obrade.

 

© Marin Gospić / Muzej antičkog stakla u Zadru

Muzej antičkog stakla i njegova suvenirnica su od 2. studenog do 30. travnja otvoreni od ponedjeljka do subote u vremenu od 9 – 16 sati. Više informacija potražite putem sljedeće poveznice.

  

  • Unikatne staklene kuglice sigurno će krasiti bor i dom stranih turista kojih još uvijek ima u Zadru, baš kao i ovaj suvenir čiju su fotografiju djelatnicima Muzeja antičkog stakla poslali gosti iz daleke Kanade i dali im do znanja da je čitav stigao sve do Blandforda u Novoj Škotskoj (Nova Scotia). © Marin Gospić / Muzej antičkog stakla u Zadru

Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Zadar dobio suvremene modele slavina s besplatnom pitkom vodom

Zadarska riva je u sklopu EU projekta „Rekonstrukcija i izgradnja lučke infrastrukture Grad Zadar - Poluotok” dobila i dvije slavine s besplatnom pitkom vodom čime je postignut značajan iskorak prema većem komunalnom i javnozdravstvenom standardu. Postavljeni modeli ispunjavaju sve suvremene zahtjeve, a dizajnirali su ih Nera Nejašmić Kozina i Petar Kozina iz zadarskog Studija PIN za arhitekturu i dizajn.

Ostanite doma i naučite kako se radi stakleni nakit

Idealna je prilika da se tijekom samoizolacije ili karantene upoznate s brojnim domaćim i svjetskim muzejima koji nude mogućnost virtualne šetnje, a zadarski Muzej antičkog stakla poziva vas da putem live streama upoznate umjetnicu Antoniju Gospić i u nedjelju navečer pratite demonstraciju izrade nakita i minijaturnih predmeta na plameniku.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER