Ostanite doma i naučite kako se radi stakleni nakit

[Kultura u doba koronavirusa]

Idealna je prilika da se tijekom samoizolacije ili karantene upoznate s brojnim domaćim i svjetskim muzejima koji nude mogućnost virtualne šetnje, a zadarski Muzej antičkog stakla poziva vas da putem live streama upoznate umjetnicu Antoniju Gospić i u nedjelju navečer pratite demonstraciju izrade nakita i minijaturnih predmeta na plameniku.

Zadarska umjetnica Antonija Gospić danima je razmišljala hoće li napraviti stakleni koronavirus i jučer se na to konačno i odlučila.

  • Stakleni koronavirus / Fotografije: Antonija Gospić

„Ovi mali 'lijepi' gadovi lete svuda oko nas i žele se zalijepiti za vašu odjeću, kožu, ući u sluznicu i rasturiti vam pluća. Ostanite doma, ne dajte ovim malim vragovima gušta!“, poručuje vam Antonija Gospić, staklopuhačica u Muzeju antičkog stakla u Zadru.

  • Antonija Gospić / Fotografije: Muzej antičkog stakla Zadar

Zadarski Muzej antičkog stakla trenutno je zatvoren kao i brojni drugi domaći i svjetski muzeji, no večeras iza 22:00 sata poziva vas da se putem live streama na službenoj Facebook stranici mas.zadar upoznate s njihovom staklopuhačicom Antonijom Gospić i pratite demonstraciju izrade nakita i minijaturnih predmeta na plameniku. Antonija Gospić će izradu ovih prelijepih unikatnih radova u staklu prezentirati iz svoje kućne radionice, zato ostanite doma i ne zaboravite kako je pažljivo i učestalo pranje ruku sapunom bitno za ograničenje širenja zaraze koronavirusa.

  • Fotografije: Muzej antičkog stakla Zadar

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Građa Hrvatskog prirodoslovnog muzeja seli na novu lokaciju

Zgrada muzeja, smještenog u spomeničkoj gornjogradskoj palači Amadeo, i dalje je neuporabljiva, a građa, s više od milijun primjeraka, od srpnja do prosinca seli se na novu lokaciju u Novom Petruševcu. Kako ne bi došlo do daljnjih oštećenja na zgradi organizirano je podupiranje stubišta i kritičnih mjesta u zgradi.

Aktivacija neiskorištenih prostora u Zagrebu

Gradski ured za strategijsko planiranje i razvoj Grada Zagreba u ponedjeljak 30. rujna organizira panel raspravu na temu aktivacije neiskorištenih prostora u gradu Zagrebu. Panel rasprava je javna i održat će se u ZgForumu (Gajeva 27) od 15 do 18 sati.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER