U četvrtak se otvara 49. Ambienta

AMBIENTA, 49. međunarodni sajam namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije održat će se od 13. do 16. listopada na Zagrebačkom velesajmu

U paviljonu 5 Zagrebačkog velesajma na 6.500 kvadrata izložbenog prostora svoje proizvode i usluge prezentirat će 146 izlagača iz 12 zemalja koji će predstaviti razne vrste namještaja za stanovanje, poslovne prostore, hotele i ugostiteljske objekte, dizajnerski namještaj te proizvode i opremu za unutarnje i vanjsko uređenje.

Ambienta i ove godine predstavlja kvalitetan izlagački program potvrđujući status središnjeg poslovnog događaja drvno-prerađivačke industrije i proizvodnje namještaja. Sa sadržajnim fokusom na unutarnjem uređenju, dizajnu i pratećoj industriji, sajam je odlično mjesto za inspiraciju u uređenju doma kao i za redizajn postojećih prostora.
 
Ovogodišnje izdanje predstavit će tematske cjeline Namještaj i unutarnje uređenje, Design Zone, Građenje i opremanje, Art Fair i HoReCa program koje koncepcijski zaokružuju priču o suvremenom stanovanju, dizajnu, arhitekturi kao i komplementarnom segmentu ugostiteljske i hotelske opreme.

Pored izlagačkog segmenta i predstavljanja noviteta, moći ćete uživati u cjelovitom stručnom i edukativnom programu. Očekuje vas dvodnevni skup Hrvatske komore arhitekata "Konferencija o standardima arhitektonskih usluga" (13. i 14. listopada), kao i predavanje stručnjaka Energetskog instituta Hrvoje Požar na aktualnu temu "Učinkovito korištenje energije u kućanstvu" te predstavljanje aplikacije "Provjeri učinkovitost uređaja“.

Mjesto više traži se za konferenciju "Build your business", Udruge Glas poduzetnika, a koja za cilj ima informiranje poduzetnika iz graditeljstva, arhitekture, uređenja interijera i eksterijera te studenata i budućih poduzetnika o načinima vođenja poslovanja, protupotresnim sustavima gradnje, vještinama pregovaranja, kao i marketingu i odnosima s klijentima.

Partner sajma je Talijansko hrvatska gospodarska komora koja će u subotu 15. listopada organizirati Okrugli stol "Čovjek u središtu projektiranja" s temama: Ekološka tranzicija, Energetska i okolišna održivost, restauracija i obnova baštine u stambenim jedinicama pod zaštitom uz prisustvo tri renomirana talijanska arhitekta: Ing. Corrado Faglioni, Enerplan Spa; Ing. Leonardo Mondini, Arklook Srl; Arch. Shaghayegh Vahidi, Arklook Srl; uz Adu Kezić iz A1 Formata.
 
I ove jeseni Aukcijska kuća Kontura ponudit će na prodaju čak 55 umjetničkih ostvarenja.

Radno vrijeme sajma je od 10 do 19 sati, u nedjelju od 10 do 18 sati, a ulaz za sve posjetitelje je slobodan.

 

VEZANE VIJESTI

Jubilarna 50. Ambienta na Zagrebačkom velesajmu

I nakon 50 godina Sajam Ambienta ove jeseni na Zagrebačkom velesajmu! Sve je počelo davne 1973. godine, a nastavlja se od 26. rujna do 1. listopada 2023. u proširenom izdanju.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER