Zaposlenici Dukata očistili divlje odlagalište otpada u Donjoj Dubravi

Dukatovci od 2012. godine sudjeluju u Zelenoj čistki, a u jubilarnu desetu akciju uključilo ih se dvostruko više nego lani

Zaposlenici i menadžeri Dukata po deseti su se put pridružili Zelenoj čistki (World Cleanup Day), najvećoj globalnoj volonterskoj akciji čišćenja otpada, dijelu globalne inicijative Let's Do It World!

Prošlog petka 65 zaposlenika zagrebačkog Dukata, dvostruko više nego lani, svoja radna mjesta zamijenilo je nesvakidašnjim ambijentom – ilegalnim odlagalištem otpada u Resniku u Donjoj Dubravi koje su očistili u manje od dva sata.

Jubilarnom desetom izdanju Zelene čistke priključilo se ukupno 120 zaposlenika Dukata sa sve tri proizvodne lokacije. Uz volontere iz zagrebačke središnjice u akciji su sudjelovali i zaposlenici  bjelovarske i karlovačke tvornice koji su očistili područje uz bjelovarsku južnu obilaznicu i divlje odlagalište otpada u karlovačkom naselju Skakavac. Time su dali svoj izravan doprinos smanjenju otpada, čišćim i zelenijim gradovima, kao i podizanju razine svijesti o našoj ulozi u odlaganju otpada.  

U Zelenoj čistki od 2019. godine na globalnoj razini sudjeluje i Grupa Lactalis, u sklopu koje posluje Dukat, koja je ovu aktivnost učinila dijelom svog programa društvene odgovornosti kojom želi pridonijeti čišćem planetu.

„Ponosni smo što je upravo Dukat pionir u Grupi Lactalis kada je riječ o broju sudjelovanja u ovoj globalnoj inicijativi. Dio smo ovog projekta od 2012. godine s jedinom stankom 2020. godine zbog pandemije. U proteklih deset godina u ovim je akcijama sudjelovalo čak 710 vrijednih zaposlenika Dukata i povezanih poduzeća u Hrvatskoj koji su naš okoliš očistili od gotovo 300 kubičnih metara otpada. Osim jubileja posebno nas veseli i ovogodišnji rekord - dvostruko veći broj volontera“, istaknula je u povodu Dukatove jubilarne Zelene čistke Helena Karasić, direktorica Ljudskih potencijala Dukata.

Zelena čistka nije jedina inicijativa koju Dukat provodi s ciljem zaštite okoliša i u kojoj sudjeluju zaposlenici. Dukatovci su ovog proljeća sudjelovali u najvećem pojedinačnom korporativnom projektu pošumljavanja u zemlji u sklopu kojeg je posađeno 10.000 sadnica stabala u Turopolju i Gorskom kotaru. Također, tvrtka je pokrenula dva nova projekta zahvaljujući kojima smanjuje ispuštanje ugljičnog dioksida za oko 340 tona godišnje: fotonaponsku elektranu na krovu centralnog skladišta u Zagrebu i projekt kružnog gospodarstva kojim se otpadna višeslojna kartonska ambalaža nastala tijekom proizvodnje upotrebljava za proizvodnju toaletnih ručnika i papira koje koriste zaposlenici u prostorima tvrtke.

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Travnate površine Arheološkog parka Pompeji odnedavno održava stado ovaca

Arheološki park Pompeji svoju budućnost vidi u razvoju ekološke poljoprivrede, a u tome je svoju važnu ulogu dobilo i stado od 150 ovaca. Zadaća ovih prirodnih „kosilica“ je održavanje zelenih površina u golemom dijelu Parka u kojem se još ne provode arheološka iskopavanja.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER