Makarska: Prikupljeno 5,5 tona otpada i posađene sadnice lovor višnje

Grad Makarska organizirao ekološku akciju

Ekološkom akcijom čišćenja zaseoka Makar Grad Makarska pridružio se svjetskoj akciji World Cleanup day 2021. u kojoj je pedesetak volontera prikupilo 5,5 tona glomaznog i ostalog otpada te raslinja.

U samo dva sata 18. rujna je prikupljeno 3.180 kg glomaznog otpada, posječene su grane koje su predstavljale opasnost za prolaznike i promet te posađeno 20 sadnica lovor višnje, izvijestili su iz Grada Makarske.

U akciji čišćenja sudjelovali su Makarski komunalac d.o.o., članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva grada Makarske, Javne vatrogasne postrojbe Grada Makarske,  Udruge Sunce, Pogona HEP Makarska, makarske ispostave Hrvatskih šuma, Boćarskog kluba Kingtrade, PŠRD-a Arbun,  stanovnici Makra i drugi volonteri.

Grad Makarska / Facebook

Grad Makarska se posebno zahvaljuje članovima Moto kluba Sv. Jure koji tijekom subotnjeg jutra pripremali čobanac za sudionike akcije te Ivanu Andrijaševiću i Marinu Katiću koji su pomogli u organizaciji. Zahvala se, naravno, upućuje i svim sudionicima akcije koji su dali svoj doprinos  podizanju svijesti o važnosti odgovornog gospodarenja otpadom, očuvanja prirode  i čistog okoliša.

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Zbog nedovoljnog recikliranja u austrijskim kućanstvima skrivene vrijedne sirovine

Prodajte, donirajte, odložite ili reciklirajte! Austrijske tvrtke za gospodarenje otpadom pozivaju stanovništvo na veliko čišćenje. Nedavno istraživanje VOEB-a pokazuje da 80 posto Austrijanaca čuva odjeću, mobitele, dječje igračke ili kućanske aparate iako im više nisu potrebni. Kružno gospodarstvo tako gubi vrijedne sirovine.

Zelena čistka – World Cleanup Day 2018.

Ove subote, 15. rujna, milijuni volontera iz 150 zemalja svijeta ujedinit će se u najvećoj građanskoj akciji kako bi sakupljali otpad s plaža, rijeka, iz šuma te s ulica gradova. „Zeleni val“ čišćenja krenut će od Novog Zelanda i završiti 36 sati kasnije na Havajima, a u njemu će sudjelovati milijuni ljudi kako bi postigli jedan zajednički cilj - čišći i zdraviji planet.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER