Goethe-Institut Kroatien u subotu otvara svoja vrata za sve posjetitelje

Od 10 do 18 sati očekuje vas raznovrstan program za djecu, mlade i odrasle!

Nakon ljetnog odmora i kao uvod u jesenske aktivnosti na novoj lokaciji (Zadarska il. 80), Goethe-Institut Kroatien u subotu 10. rujna 2022. organizira Dan otvorenih vrata. Uz bogat program za sve uzraste, očekuju vas i privlačni popusti za tečajeve jezika i ispite.

Mlađe posjetitelje zasigurno će zainteresirati putovanje njemačkom glazbenom scenom, eksperimentiranje u istraživačkom laboratoriju i na kreativnim radionicama, dok će oni najmanji za to vrijeme upoznati Hansa Hasea i pripovjedačko kazalište (Kamishibai).

Na oglednim satima svi posjetitelji, neovisno o uzrastu, moći će sudjelovati na tečajevima njemačkog jezika i na zabavan način naučiti svoje prve riječi i rečenice na njemačkom jeziku. Za one koji već imaju određena znanja njemačkog jezika i razmišljaju o jesenskim tečajevima ili ispitima određene razine, ovo je savršen dan za sudjelovanje na inicijalnom testiranju ili pripremama za polaganje ispita.

Novo ruho knjižnice te njezinu ponudu i brojne aktivnosti posjetitelji će moći otkriti u interaktivnom escaperoom obilasku knjižnice, a dan naravno neće proći ni bez kina i kokica – na rasporedu su nagrađivani njemački filmovi „Amelie u bijegu“ Tobiasa Wiamana i „Dječaku treba svježi zrak“ Caroline Link, podnaslovljeni na hrvatski.

Svi sadržaji na danu otvorenih vrata su besplatni, a više informacija o programu pronađite na internetskoj stranici Goethe-Instituta Kroatien.

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Otvoreno prvo europsko plutajuće kazalište

U dvije dvorane s 277 i 78 sjedećih mjesta te 295 m2 modularnog prostora, kazalište L'Île Ô nudit će raznovrstan program, tjedne radionice i tečajeve za djecu i mlade. Riječ je o prvoj plutajućoj građevini ove vrste u Europi, a usidrena je na obali rijeke Rhône uz most Gallieni u Lyonu.

„Misli modu“: Filmski program u Kinu Urania u Osijeku

Raznovrsni filmski program u sklopu međunarodnog projekta „Misli modu“ posvećenog modnoj i tekstilnoj industriji u organizaciji Goethe-Instituta Kroatien i EUNIC mreže u Hrvatskoj te u suradnji s Kinematografima Osijek očekuje vas ponedjeljkom do 19. prosinca u kinu Urania u Osijeku.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER