Edukativno-informativne aktivnosti za male i velike u parku Bundek

Kao što je i najavljeno, dana 5. rujna pokrenuta je edukacija za građan(k)e Zagreba o novom modelu prikupljanja miješanog komunalnog otpada

Zagrebački holding i Podružnica Čistoća, u sklopu edukativno-informativnih aktivnosti za građane vezanih uz pravilno razvrstavanje otpada i novi model sakupljanja miješanog komunalnog otpada na području grada Zagreba, postavili su informativni štand pored pontonske pozornice na Bundeku.

Građani i građanke Zagreba će se tijekom sljedećih tjedan dana, do utorka 13. rujna, na info štandu moći informirati o svim temama vezanim uz odgovorno postupanje s otpadom i novom sustavu koji stupa na snagu 1. listopada. Uz edukativno-zabavne aktivnosti za djecu i pripremljene informativne materijale, među kojima je i letak koji su Zagrepčani i Zagrepčanke već dobili uz novi mjesečni račun za komunalne usluge, informacije se mogu dobiti izravno i od djelatnika Zagrebačkog holdinga.

Foto: Zagrebački holding

Planirane su i posebne aktivnosti za dječje vrtiće - edukativne igre „Otpadolovka“ i „Ekodrom“ te igre spretnosti u razvrstavanju otpada. U Zagrebačkom holdingu navode kako je odaziv zainteresiranih grupa jako dobar zahvaljujući prethodno upućenom pozivu svim dječjim vrtićima u blizini parka Bundek.

Štand su u utorak posjetila djeca iz DV Mali istraživači i DV Zapruđe. Prema riječima teta Malih istraživača, djeca uče o razvrstavanju otpada i u sklopu vrtićkih aktivnosti, no ova akcija je jedinstvena jer uči djecu o dobrim navikama u postupanju s otpadom na jedan zabavan način. Napominju da su svakodnevno u parku s djecom te se rado odazivaju pozivima na razne akcije, no do sada djeca nisu imala priliku sudjelovati u takvim i sličnim aktivnostima.

 

Djeca iz DV Mali istraživači i DV Zapruđe / Foto: Zagrebački holding

Zadovoljstvo raznovrsnim programom, prilagođenog vrtićkom uzrastu, izrazile su i tete iz DV Zapruđe, a djeca su obećala da će svojima kod kuće prenijeti sve što su radili i naučili na info štandu.

Info štand na Bundeku možete posjetiti svakog dana, do utorka 13. rujna, i to od 9:30 do 14 sati, ovisno o vremenskim uvjetima.

Nakon parka Bundek, edukativno-informativne aktivnosti će se nastaviti na drugoj lokaciji, o čemu će javnost biti pravodobno obavještena.

Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Edukativno-informativne aktivnosti za male i velike na Tomislavcu

Zagrebački holding i Podružnica Čistoća, u sklopu edukativno-informativnih aktivnosti za građane vezanih uz pravilno razvrstavanje otpada i novi model sakupljanja miješanog komunalnog otpada na području grada Zagreba, postavile su u četvrtak informativni štand na Trgu kralja Tomislava.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER