UpArt: Sudjelujte u akciji prikupljanja iskorištenih predmeta za umjetničku instalaciju

Imate neupotrebljive plastične vrećice ili potrgane kišobrane? Ne bacajte ih! Proslijedite ih dalje i doprinesite izradi umjetničke instalacije prema upcycling načelu!

U Zagrebu je tijeku akcija prikupljanja iskorištenih i odbačenih predmeta za potrebe izrade umjetničke instalacije koja se ostvaruje u sklopu novog projekta UpArt s fokusom na recikliranje i upcycling.

Traže se iskorištene bijele plastične vrećice bez natpisa i stari ili potrgani kišobrani, a prikupljanje traje do 4. rujna 2022.

Sve što trebate učiniti je bilo kojeg dana - zaključno s nedjeljom 4. rujna - donijeti višak bijelih plastičnih vrećica bez natpisa i stare ili potrgane kišobrane u Kulturno informativni centar (Preradovićeva 5) ili dvorište Zelene akcije (Frankopanska 1) i ubaciti ih u za to predviđenu kutiju ili ih pak u subotu od 9:30 do 11:30 h ostaviti u prostoru Udruge Vestigium (Rudeška cesta 142). Vaši odbačeni predmeti potom će biti prenamijenjeni u umjetnički rad i pretvoreni u nešto jako lijepo.

Sudjelujte u ovoj umjetničkoj upcycling priči i istražite svestranost iskorištenih predmeta i njihov potencijal transformacije u umjetnički rad.

Ekovjesnik

 

>>> Pročitajte još >>> Je li upcycling budućnost dizajna?

VEZANE VIJESTI

Veća dostupnost zelenih površina godišnje bi u Zagrebu sačuvala 143 života

Institut za globalno zdravlje u Barceloni (ISGlobal) objavio je rang listu europskih gradova s najvećim rizikom od smrti uslijed nedostatka zelenih površina. Europski gradovi godišnje bi mogli spriječiti čak 43.000 smrtnih slučajeva provođenjem preporuka Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) o dostupnosti zelenih površina.

Tunel Grič postao tunel Pupoljaka

U sklopu novog projekta UpArt, u tunelu Grič niknula je umjetnička instalacija Pupoljci koja poziva na promišljanje o ponovnoj kreativnoj uporabi predmeta

Više od 40.000 ljudi traži zabranu plastičnih vrećica u Hrvatskoj

Spomenici diljem zemlje osvanuli su ovih dana s aktivističkim porukama. Desetak statua slavnih, ali i neznanih ličnosti, u znak prosvjeda protiv masovne upotrebe plastičnih vrećica, »ponijelo« je u grad svoje platnene torbe, podržavši tako kampanju Greenpeacea u Hrvatskoj.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER