Na riječkom Korzu postavljena izložba povodom 15. obljetnice Udruge U.Z.O.R.

Izložba će biti postavljena do 5. rujna 2022.

U sklopu obilježavanja 15 godina postojanja Udruge U.Z.O.R., na postamentima na riječkom Korzu postavljena je izložba koja prati Udrugu od njenog osnivanja do danas, ali i podiže svijest o borbi protiv nasilja u obitelji, rodno uvjetovanog nasilja kao i važnosti brige o mentalnom zdravlju svih dobnih i rodnih skupina.

Za sve građane koji se žele detaljnije upoznati s radom Udruge za zaštitu obitelji U.Z.O.R. Rijeka ili njenim specifičnim aktivnostima dana 2. rujna, u 10.00 sati na Korzu, ispred zgrade Grada Rijeke, održat će obilazak izložbe koji će voditi predsjednica Udruge U.Z.O.R. Paula Bogović.

Udruga U.Z.O.R. osnovana je  2007. godine pod imenom Udruga za zaštitu obitelji – Rijeka. Udruga U.Z.O.R. danas broji devet zaposlenika, okuplja dvadesetak volonterki i volontera te svojim programima obuhvaća preko 500-tinjak korisnika i korisnica godišnje. Važno je spomenuti da su sve usluge udruge od početka rada do danas besplatne za korisnike.

U proteklih 15 godina, ekipiranost i stručnost djelatnika i djelatnica dovela je do razvoja Udruge, a samim time i razvoja i nadopune njena tri temeljna programa: sklonište i savjetovalište za žene i djecu žrtve nasilja u obitelji, rad s kazneno prijavljenim mladima, te psihosocijalni tretman za počinitelje nasilja u obitelji. Navedeni programi prerasli su svoju početnu ideju kako bi se njima odgovorilo na promjene i aktualne potrebe skupinama za i s kojima udruga djeluje.

Iako se mnogo toga promijenilo, U.Z.O.R. se i dalje – po prirodi svoje misije, vrsti odgovora na potrebe društva, a i samim kompetencijama zaposlenih – bavi promoviranjem i zaštitom mentalnog zdravlja djece i mladih te specifično pitanjima nasilja nad ženom i djecom, osobito obiteljskog.

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Veća dostupnost zelenih površina godišnje bi u Zagrebu sačuvala 143 života

Institut za globalno zdravlje u Barceloni (ISGlobal) objavio je rang listu europskih gradova s najvećim rizikom od smrti uslijed nedostatka zelenih površina. Europski gradovi godišnje bi mogli spriječiti čak 43.000 smrtnih slučajeva provođenjem preporuka Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) o dostupnosti zelenih površina.

Rijeka: „Mala tura Velikih žena“

„Malu tura Velikih žena“ organizira Udruga za zaštitu obitelji U.Z.O.R. Rijeka povodom obilježavanja kampanje „16 dana aktivizma protiv rodno uvjetovanog nasilja“, koja se počela provoditi na Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama (25. studenog) i traje do 10. prosinca – Međunarodnog dana ljudskih prava.

Novi Eurobarometar otkriva razmjere utjecaja pandemije na žene

Uoči Međunarodnog dana žena, 8. ožujka, Europski parlament naručio je posebno istraživanje provedeno među Europljankama o procjeni utjecaja pandemije na različite aspekte njihova života. Rezultati pokazuju znatan učinak pandemije, kako na osobni, tako i na profesionalni život. Konkretno, došlo je do naglog porasta nasilja nad ženama, navodi se u priopćenju Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj.

Grad Beč ulaže u prevenciju nasilja

Zbog izvanredne situacije uzrokovane pandemijom koronavirusa danas više nego ikad do izražaja dolazi važnost zaštite žena i djece od nasilja. Stoga je Grad Beč odlučio uložiti više financijskih sredstava u prevenciju kao najbolji oblik zaštite od nasilja.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER