Putem nove platforme Bečanke i Bečani se mogu uključiti u oblikovanje javnog prijevoza

U austrijskoj metropoli osobe svih dobnih skupina svojim idejama mogu pridonijeti poboljšanju gradskih usluga

Bečko gradsko poduzeće za javni prijevoz Wiener Linien nedavno je pokrenulo novu platformu putem koje građani mogu iznijeti svoje ideje vezane uz javni prijevoz i time pridonijeti njegovom poboljšanju.

Kako bi trebao izgledati javni gradski prijevoz u Beču u budućnosti? Koje proizvode i usluge treba nuditi grad? Što se da poboljšati? Odgovore na ova i slična pitanja traži bečko gradsko poduzeće za javni prijevoz Wiener Linien. Poduzeće je nedavno pokrenulo novu platformu putem koje se bečki putnici i svi oni koji to žele postati mogu uključiti u oblikovanje javnog prijevoza.

Zainteresirane osobe mogu se prijaviti na platformi i iznijeti svoje ideje vezane uz tu temu. Također mogu sudjelovati u online anketama, radionicama i raspravama te sa stručnjacima bečkog poduzeća raditi na osmišljavanju novih rješenja. Tako, primjerice, mogu surađivati na razvoju novih vrsta i cijena karata, novih linija, modernizaciji infrastrukture ili poboljšanju digitalnih usluga.

>>> Pročitajte još >>> Beč dobiva pametne i pristupačne stanice javnog prijevoza

Tema prve radionice održane 9. kolovoza bile su stanice javnog prijevoza. Ondje su sudionici mogli iznijeti svoje mišljenje o izgledu sadašnjih stanica kao i o tome kakva bi trebala biti savršena stanica. Na sljedećoj radionici koja se održala 11. kolovoza djeca u dobi od deset do 15 godina mogla su podijeliti svoje želje i ideje za budućnost bečkog javnog prijevoza.

EurocommPR / Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Dobre vijesti za pariške bicikliste!

Upravni odbor Île-de-France Mobilités, prefekture regije Île-de-France i Grada Pariza, Francuske željeznice (SNCF) i Grad Pariz ovog su tjedna potpisali sporazum o izgradnji sigurnih parkirališta za bicikle na 12 željezničkih postaja regionalne mreže javnog prijevoza. U samom Parizu u planu je još 3.850 parkirališnih mjesta, uključujući više od 2.500 njih prije početka Ljetnih olimpijskih igara 2024.

Beč dobiva pametne i pristupačne stanice javnog prijevoza

Nova tramvajska i autobusna stajališta korisnicima bečkog javnog prijevoza nude obavijesti o dolascima prijevoznog sredstva u stvarnom vremenu i brojne druge korisne informacije, a prilagođena su i za slijepe i slabovidne osobe

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER