Zabok i Oroslavje povezani drvenim mostom preko Krapine

Biciklistička ruta Zabok – Oroslavlje (BRZO)

Projekt Biciklistička ruta Zabok – Oroslavje (BRZO) uspostavlja suvremenu i održivu biciklističku infrastrukturu između dva grada čime se povećava kvaliteta kretanja stanovništva, učinkovitost prometnih rješenja, smanjuje onečišćenje i devastacija okoliša, povećava sigurnost i dodatno razvija društveno prihvatljiv način prometa.

U sklopu projekta Biciklistička ruta Zabok – Oroslavje (BRZO), u srijedu 13. srpnja montiran je drveni most koji preko rijeke Krapine spaja ta dva grada, izvijestili su iz Grada Zaboka. Gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek i gradonačelnik Oroslavja Viktor Šimunić nisu krili zadovoljstvo zbog realizacije projekta.

„Ovo je povijesni dan za naša dva grada koja su sada povezana mostom. Grad Oroslavje s gradom Zabokom ima odličnu suradnju čiji je rezultat i ovaj projekt, a sigurni smo da će se ona i nastaviti“, rekao je oroslavski gradonačelnik Viktor Šimunić uz zahvale Gradu Zaboku na vođenju projekta i partnerstvu.

Gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek rekao je kako je ovo prvi zajednički most koji spaja dva grada. „Osmislili smo ovaj projekt kao dodatnu vrijednost turističkoj ponudi, ali i kao jedan rekreativan sadržaj jer danas sve više mladih provodi vrijeme u prirodi, pogotovo biciklirajući“, istaknuo je zabočki gradonačelnik Ivan Hanžek.

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Je li Zagreb konačno na putu da postane pravi biciklistički grad?

Na današnjoj redovnoj konferenciji za medije, zamjenik zagrebačkog gradonačelnika Luka Korlaet najavio je radove na izgradnji biciklističke infrastrukture u Zagrebu te posebno istaknuo skori početak realizacije tri projekta kojima će se povećati broj biciklističkih ruta i staza.

Zabok dobiva suvremenu biciklističku infrastrukturu

U Zaboku se intenzivno radi na montaži elemenata pješačko–biciklističkog mosta u sklopu projekta BRZO (Biciklistička ruta Zabok – Oroslavje). Riječ je o mostu koji će od ZIVTov trga prolaziti iznad željezničke pruge prema Parku Milana Prpića, izvijestili su iz Grada Zaboka.

Prilika za unapređenje biciklističke infrastrukture

Dostava projektnih prijedloga na Javni poziv „Sustav biciklističkih staza Urbane aglomeracije Zagreb“ (KK.07.4.2.18) moguća je do 30. rujna ove godine. Maksimalni iznos bespovratnih sredstava koji gradovi i općine mogu osigurati je čak osam milijuna kuna čime bi se mogla znatno unaprijediti biciklistička infrastruktura u Zagrebu i okolici.

Zabok i Oroslavje se ubrzo spajaju biciklističkom rutom BRZO

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU odobrilo je još jedan projekt koji će Grad Zabok realizirati u suradnji s Gradom Oroslavjem. Riječ je o projektu uređenja 5,2 km duge biciklističke rute Zabok – Oroslavlje, čija vrijednost iznosi 14.262.986,00 kuna, a iz EU fondova će za projekt biti isplaćeno osam milijuna kuna, javlja portal Zagorje.com.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER