Projekt Ilica: Q'ART – FLOWER POWER

Rasplesano ljetno izdanje (12. lipnja 2022.)

Ovog lipnja akcija/festival Projekt Ilica: Q'ART ide dalje i ugošćuje izlagače iz cijele Hrvatske i šire, a uključit će se i plesni kolektiv Škvadra sa izvedbom svog komada Punopravno, dok će posjetitelje na Britancu pokretati afrički ritmovi uz Comi Blade i Kaira Kela kolektiv.

Lipanj će biti posebno aktivan na Art punktu koji organizira Akademija likovnih umjetnosti u Zagrebu uz radove čak 58 mladih umjetnika studenata Akademije. Atmosferu na umjetničkom punktu će inspirirati mlada DJ-ica Kate Slater iz Londona.

  • Zagreb (01.05.2022.) - Projekt Ilica: Q'ART probudio je Zagreb iz zimskog sna i doveo rijeke posjetitelja na Ilicu. © Daniel Dombay

Akcija/festival pomaže svim predstavnicima zajednice pa vrijedi prošetati cijelim dijelom Ilice zatvorenim za promet od Frankopanske do Primorske, s obzirom da u festivalu sudjeluju i humanitarne udruge kojima će vaša zajednička pomoć biti iznimno važna. Ovog lipnja će tako na Ilici biti udruga Fajteri, organizacija Marijini obroci, udruge Merida, Meow me, Svitanje, Korablja i Životna linija. Q'ART svaki put pomaže svima da afirmiraju svoje aktivnosti i da budu vidljivi široj javnosti. Q'ART pomaže i raseljenim prijateljima iz Ukraine da se afirmiraju u Hrvatskoj pa će nam se tako na ovom festivalu predstaviti Natalya Filatova sa svojim čudesnim sapunima za koje kaže mogu biti sve, i poklon i ukras i edukacijski alat.

Osim izlagača Ilica će kao i uvijek biti mjesto za ispijanje jutarnje kavice, degustaciju ljetnih delicija kako pića tako i hrane, a festivalu se pridružuje i food koncept Brunchy. Kako bi i ovog puta mogli uz kavicu na tramvajskim tračnicama uživati u glazbenim poslasticama za to će se pobrinuti Filip Pavić quartet, Pavle Golubić, Davor Doležal trio i Željka Veverec sa svojim Je Veux bendom.

Avangardna, začudna i sve posjećenija revija članova ULUPUH-a i studenata TTF-a održat će se kao i uvijek u 12 sati na Britancu pod sigurnim vodstvom doc. dr. art. Ivane Bakal i stručne suradnice dipl. ing. Đurđice Kocijančić.

  • Zagreb (01.05.2022.) - Proljetno izdanje Projekta Ilica: Q'ART © Daniel Dombay

Projekt autorski potpisuju i organiziraju Aleksandar Battista Ilić i Ivana Nikolić Popović u suorganizaciji Akademije likovnih umjetnosti (ALU), Obrtničke komore Zagreba, ULUPUH-a i TTF-a, uz pokroviteljstvo Ministarstva kulture i medija i Grada Zagreba te uz podršku Turističke zajednice grada Zagreba, HDS ZAMP-a i IGEPA-e, kao i naravno svih izlagača, dućana, obrta, ugostitelja i umjetnika iz Q'ART-a za koje Projekt Ilica Q'ART i živi te bez kojih ne bi niti postojao. Mi građani smo grad.

 

Detaljne informacije o programu, rasporedu događanja i lokacijama mogu se pronaći ovdje.

Projekt Ilica: Q'ART je kolektivni public art projekt u procesu koji istražuje suvremeno i socijalno nasljeđe povijesnih avangardi, novih i progresivnih umjetničkih praksi, metoda i tehnologija, njihov utjecaj na društvene procese te istovremeno predstavlja suradnju umjetnika i građana na ključnim društvenim i ekološkim temama. Radi se o kolektivnom multidisciplinarnom projektu koji kroz društvene prakse, akcionizam, community art i public art postaje pokretač društvenog, ekološkog, estetskog i poetskog angažmana.

VEZANE VIJESTI

Ne znate kamo sa starim knjigama? Slijedite primjer ovog Napolitanca!

„Poklanjam knjige, ne želim da završe u kontejneru za stari papir“, napisao je jedan stanovnik napuljske četvrti Vomero i sugrađanima ponudio velik broj knjiga na zidu u Ulici Luigia Sanfelicea. Njegov velikodušni čin vjerojatno će potaknuti i druge ljubitelje čitanja na širenje polica za knjige u javnom prostoru, na kojima ih građani mogu poklanjati i slobodno razmjenjivati.

Projekt Ilica: Q'ART budi sve boje Ilice

Ove jeseni od 13. do 19. rujna Projekt Ilica: Q’ART donosi sve boje Ilice u srce grada i budi autentičnu šarolikost glavne zagrebačke ulice Ilice i Britanskog trga.

Projekt Ilica: Q'ART se širi, šareni i buja! BujanRujan na čak kilometar uličnog prostora!

Projekt Ilica: Q'ART, jedno od najšarenijih zagrebačkih događanja, održava se u nedjelju 18. rujna pod nazivom - BujanRujan. Uz bujanje ideja, umjetničkih vizija i djela te zajedništva i zajednice, Projekt Ilica: Q'ART iznova poziva građan(k)e na akciju i interakciju uz dinamičnu i opuštajuću nedjeljnu šetnju najdužom ulicom našeg glavnoga grada.

 

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER